Izlet na Madeiro za nas, čudovite ženske

Priznam, da v teh časih ni najbolj enostavno govoriti ali pisati o potovanjih. Po drugi strani pa me prav sanje o tem, da odidem, v tem težkem in negotovem obdobju držijo gor. Nikoli nisem nehala upati ali verjeti, da bom kmalu spet letela, videla nove ljudi, spoznala drugačne kulture in uživala tako, kot lahko uživaš le v kraju, ki ga še ne poznaš. In če je to izključno v ženski družbi, no, toliko bolje. Dejstvo je, da tako iskreno in globoko verjamem v žensko energijo in naše sposobnosti, da bi lahko vedno čemela z vami in četudi bi bile skupaj 23 ur na dan, verjamem, da bi si imele še kaj povedati.

Madeira
Madeira

Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato ga nazivajo kar biser Atlantika. Vulkanski arhipelag otokov – otok Madeira, otok Porto Santo in manjši nenaseljeni otočki –  leži 500 kilometrov oddaljen od afriške ter 1000 kilometrov od evropske obale. Vzdevek »otok večne pomladi« je pridobil zaradi izjemno mile, subtropske oceanske klime. Številke ga omejijo med 57 kilometrov v dolžino ter 22 kilometrov v širino, vendar je na tem prostoru ujetih več svetov. Obala otoka je večinoma strma, celo prepadna, vendar sončna in topla, kjer uspevata sladkorni trs, vinska trta in bananovec. Notranjost je hribovita in poraščena z gozdom, v katero se zajedajo globoke in ozke doline. Najvišji predeli z najvišjim vrhom Pico Ruivo (1862 m) so izredno dramatični ter izpostavljeni vetru in soncu. Vendar bi bila vsa ta lepota izgubljena, če ne bi bilo ljudi, ki že stoletja tej pokrajini dajejo utrip in z velikim trudom darove narave spreminjajo v pridelek. Najlepši trenutki se spletejo, ko vas povabijo v svojo sredino.

Madeira
Madeira
Madeira

Zato sem z velikim zanimanjem in radovednostjo sprejela Kompasovo pobudo, ki je namenjena prav nam, ženskam. Možnost, da si vzamemo nekaj dragocenega časa in odpotujemo s prijateljico, mamo, hčerko ali same. Potovanje v ženski družbi ima resnično svoj čar in neverjetno energijo, nekaj, kar potrebuje vsaka ženska. Kompas First Ladies Club ta mesec ponuja let in bivanje na Madeiri ter tako ustvari povsem edinstveno, sanjsko potovanje, ki vključuje tudi program »po žensko«: ogled predstave ali muzeja, razvajanje okusov v izbranih lokalnih ali mednarodnih restavracijah ter vodeno potepanje po uglednih svetovnih butikih in veleblagovnicah, spoznavanje zanimivih ljudi.

Madeira
Madeira
Madeira
Hotel Melia Madeira Mare 5*

Seveda mora biti tudi nastanitev posebna in na najboljši lokaciji v središču mesta. Tokrat gre za hotel s petimi zvezdicami Melia Madeira Mare, kjer se boste lahko družile s sebi enakimi, se spoznavale in izmenjavale izkušnje, navezale nove poslovne stike. Ali preprosto uživale s prijateljicami in ženskami, ki imajo podobno vizijo. Meni se zdi ta izkušnja prav vrhunska in delam na tem, da postanem del te čudovite ekipe. Na vsakem potovanju vas čaka tudi presenečenje, da bodo spomini še lepši. In seveda nikar ne pozabite: čas, ki ga podarjamo sebi, je vedno najboljša investicija.

Madeira

Več o ženskem druženju ter o Kompasovem First Ladies Club najdete tukaj.

 

 

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

6 komentarjev
  1. Na Madeiri je bila zaradi ugodne klime na “kuri”, tudi kraljica Sisi. Imela je probleme s pljuči in zdravniki so se bali da ji ni več pomoči. Vendar je okrevala. 🙂

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.