Jovanka Broz v barvah

Na nekdanji Dan republike, 29. novembra, se je v Beogradu, v veličastnih dvoranah srbske vladne palače, odvila atraktivna modna revija z naslovom Jovanka v barvah. Na njej se je predstavilo 25 oblikovalcev iz vse bivše Jugoslavije. Ti so svoje modele oblekli v kreacije, oblikovane iz ostankov blaga, zapuščine Jovanke Broz, ki so jih uspeli rešiti po njeni smrti in so jih dediči prepustili organizatorjem dogodka. Slovenske barve so na modni reviji zastopale Petja Zorec in modni dvojec M. Fiction, ki so pustile močan vtis in z vabilom na naslednje dogodke potrdile, da je Slovenija majhna, a močna modna sila. 

Iz revije Jovanka v barvah
Iz revije Jovanka v barvah
Iz revije Jovanka v barvah

Revija je svojem bistvu poosebljala trajnostni duh, tako pomemben za našo prihodnost, in je svojevrsten hommage Jovanki, ki je bila v svojem času modna ikona, ki so jo od glave do pete oblačili ne le najboljši iz takratnega jugoslovanskega prostora, pač pa tudi velike modne evropske modne hiše. Slovenske barve so na modni reviji zastopale Petja Zorec in modni dvojec M. Fiction, ki so pustile močan vtis in z vabilom na naslednje dogodke potrdile, da je Slovenija majhna, a močna modna sila. Na dogodku so po pisti hodile tudi znane osebnosti, med drugimi tudi Konstrakta v kreaciji Aleksandre Lalić, nekaj originalnih oblek Jovanke Broz pa so na pisti predstavile tudi igralke Nada ŠarginMarija Bergman in ostale. Revijo sta si ogledali tudi sestra Jovanke Broz, Nada Budisavljević, in prva dama, Tamara Vučić.

Iz revije Jovanka v barvah
Iz revije Jovanka v barvah

LJFW – Ljubljana Fashion Week že leta dobro sodeluje z beograjskim tednom mode, sodelovanje pa se bo v naslednjem letu s postavitvijo razstave Jovankine zapuščine v Ljubljani le še poglobilo in razširilo. Projekt bo namreč rotiral po bivših republikah nekdanje Jugoslavije, v Jovankini omari pa je bilo veliko blaga in dejstvo je, da se lahko v bližnji bodočnosti nadejamo še kakšne podobne modne revije.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.