Kaj obleči, če greste na poroko

V teh dneh je to kar vroča tema. Veliko pisem sem namreč dobila prav na to temo: poroke se bližajo, mame postajajo nestrpne, prijateljice imajo kup vprašanj in vse kaže, da prave obleke ni in ni. Poroka je seveda zelo poseben dogodek, eden izmed najlepših v življenju, in dobro je, če upoštevate pravila, saj se zelo hitro zgodi, da človek udari mimo in se potem ne počuti ravno najbolje. Da, obstajajo pravila, in sicer:

 • Pozabite na črno, ker se ne spodobi.
 • Pozabite na belo, ker je samo nevestina.
 • Pozabite na pete, ki jih ne znate nositi.
 • Dobro preberite vabilo in če je kaj nejasnega, pokličite nevesto.
 • Pozanimajte se, kje bo poroka, ker gozd, cerkev, morje ali občina niso ista stvar
 • Če je obred zvečer, ste lahko v dolgi obleki, sicer v midi ali do kolen.
 • Hlače so dovoljene v smislu hlačnega kostima ali pajaca.
 • Vsekakor ne smete izbrati kompleta, ki deluje poslovno.
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Za vse mame in bodoče tašče

Pazite s kričečimi barvami in kosi, ki delujejo pretirano. Poroka zahteva veliko zmernosti in po svoje tudi klasiko. Vsak obred ima samo eno glavno akterko, in to je nevesta. To je njen dan in pika.

Za tiste, ki gredo na maturantski ples

Ste lahko mladostne in tudi v dolgi obleki. Lahko nosite rdečo, plise, belo, črno. Ne prekratko zato, ker najbrž boste plesale in četudi ne plešete, boste sedele. Torej pozor na dolžine.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Pete da, pete ne

V bistvu bi rekla, da so nujne, a samo v primeru, da so tudi udobne. Pozabite na debele podplate, imejte raje v mislih kitten pete, ker so veliko bolj modne in udobne.

Kje nabaviti obleke

Osebno bi puskusila z naslednjimi znamkami, s katerimi prav gotovo ne boste zgrešile: Luisa Spagnoli, butik Qualcosa di Blu Party v Trstu, Nama v Ljubljani (imajo res super nabor svečanih oblačil).

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
 1. O, končno nekdo od svetovalcev, ki napišejo tudi kje se kaj lahko kupi. Pa bi še kak nasvet kaj obleči ba poroko za tiste, ki imajo večji trebuh, oz. kje kupiti primerna oblačila

  1. Zdravo Tea in hvala za sporočilo! V Nami imajo res čudovito, novo kolekcijo za pomlad in poletje in veliko kosov v večjih številkah (osebno sta mi bila super všeč Betty Barclay in Gerry Weber). Če vam je všeč kupovanje po spletu poglejte kaj imajo na http://www.asos.com, pod CURVY. Zelo hitro dostavijo. V Italiji najdete odlično znamko Elena Miro in tudi Fiorella Rubino ima top kose, prav za na poroko. Drugače bi vam svetovala najprej dobro perilo za oblikovanje postave; če je problem trebuh, potem svetujem body, ki res dobro stisne. Pazite na material, nekatere znamke ponujajo perilo za oblikovanje postave, ki pa nima pravega učinka. Material mora biti zelo elastičen in hkrati rahlo trši, da vse skupaj drži. Izberite laserske robove, torej jih praktično ni, drugače se pod lahko obleko žal poznajo in potem ni lepo. Upam, da sem vam vsaj malo pomagala! Lep večer želim in vse dobro!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.