Kaj pa kratke hlače?

Danes nam moda dovoljuje vse in ko prihaja topla sezona, prihajajo tudi kratke hlače! Če vam je všeč udobje in nameravate posončiti noge (ali imate nekje pri roki kremo za samoporjavitev), potem znajo biti kratke hlače odličen prijatelj za celo vroče poletje. V resnici niso le kos za na plažo ali dopust, vse je odvisno od dolžine in čeprav so kratke hlače dejansko bolj športne, so tiste do kolen precej bolj udobne (sploh takrat, ko sedimo) in tudi primerne za kakšno bolj elegantno kombinacijo. Pazite torej na dve stvari:

  • dolžina – vedno je dobro, da niso super kratke;
  • material – lan ali bombaž.

Marsikatera znamka ponuja tudi dvodelne komplete s kratkimi hlačami, denimo blazer + hlače ali top + hlače. Ker je ta matchy matchy slog zelo v modi, je hkrati slog, ki si ga lahko omislite.

Pinterest
Zara

Foto: Getty

Podobno kot dolge, normalne hlače, tudi kratke delujejo elegantnejše, če so enobarvne. Vse tiste z vzorci, rožami, črtami in podobno so res dopustniške. Jeans so v tem primeru namenjene za plažo, izjema so bermuda jeans hlače, ki so, denimo s supergami, všečna izbira. Glede obutve je pomembno, da pazimo na višino pet: bermuda modeli omogočajo tudi visoke pete, za vse ostalo je moj nasvet, da ostanete pri nizkih. Z visokimi petami, četudi polnimi in nekoliko bolj udobnimi, vedno tvegamo prevelik kontrast med hlačami in obutvijo, zato je kar dobro, če izberemo nizke sandale, špagarice, športne copate.

Poskusite še to: zgornji del naj bo enostavna srajca, zavezana v sprednjem delu. Za poletne dni in prosti čas je to super šik izbira!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.