Nekaj izdelkov, brez katerih ta hip ne gre

Najbolj vroči meseci v letu so tu in pogosto je tako, da so visoke temperature, sopara, sonce in morje kar precej stresni, tako za našo glavo in telo kot tudi navzven. Koža in lasje v tem primeru kar kličejo na pomoč in edino prav je, da jim zagotovimo kolikor se le da zaščite in nege. Skozi poletje tudi tokrat ne bo šlo brez naslednjega:

Pinterest
La Roche-Posay

Izdelki z zaščitnim faktorjem

Ne le kreme, losjoni in olja za telo, prav posebej visoko zaščito potrebuje tudi naš obraz, ustnicam namenimo negovalen balzam, ki vsebuje zaščitni faktor, nenazadnje pa ne pozabimo niti na naše lase, saj dandanes najdemo že kar zajeten nabor raznoraznih izdelkov z zaščito, namenjenih izrecno tem. Ob tem naj poudarim pomembnost UVA in UVB zaščite, hkrati pa predlagam, da smo med poplavo tovrstnih izdelkov pozorni predvsem na njihovo kvaliteto. Pametno je izbrati tiste, ki ne bodo agresivni do naše kože, z mineralnim filtrom, brez dišav in naravnimi sestavinami, saj se lahko v kombinaciji z močnimi sončnimi žarki in morsko ali klorirano vodo večkrat zgodijo tudi alergijske reakcije.

Pinterest
Earth Line
Pinterest

Nežne dišave

V kolikor smo že pri alergiji, potem gre izpostaviti tudi nanašanje parfumov skozi poletne mesece. Ne le to, da so v vročih dneh agresivni za kožo, izredno moteč je lahko tudi njihov vonj, tako za nas kot okolico. Predlagam nežne dišave v različici toaletne vode ali morda v obliki stika oziroma balzama, povsem dovolj omamno prijetni pa so lahko že dišave in olja za lase ali nenazadnje zgolj deodorant, ki naj bo prav tako na naravni podlagi, brez parabenov in silikonov ter primeren za občutljivo kožo. V kolikor brez parfuma ne gre (tudi pri meni ne), ga dodajmo le na predel, ki skozi dan ne bo izpostavljen direktnemu soncu, pogosto pa bomo ravno tako lepo dišale tudi, če ga dodamo zgolj oblačilu.

Pinterest
Earth Line

Lahka nega telesa

Torej tista hitro vpojna, v obliki lahkega losjona ali še bolje gela za telo. Najbolje je, da jih nanašamo zvečer, pred spanjem, ko ima naša koža čas za počitek in okrevanje, regeneracijo. Predvsem so v tem času dobrodošli izdelki po sončenju, tudi v primeru, da nismo bili na plaži, saj nudijo obnovo, pomiritev in večkrat tudi hlajenje kože, hkrati pa pogosto vsebujejo tudi manj agresivnih sestavin in dišav.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.