V letu 2024 si želimo le eno stvar – vsaj na področju ličil. Poudarjena lička, ombré ustnice, izrazit eyeliner … Strokovnjaki napovedujejo, da se bodo lepotni trendi za letošnje leto osredotočali na moč enega. Odstopamo od videzov, ki vključujejo sto in en izdelek, kar pomeni, da bomo raje posegli po produktih, ki so multifunkcionalni. Ključ do lepega videza se bo skrival v enostavnosti (kar pomeni opustitev zadomljenih smokey očes, konturiranih ličk in kričečih šmink hkrati), to pa nikakor ne pomeni, da morate opustiti drzna ličila. Čas je, da eyliner znova zaživi, v vsej svoji lepoti in kreativnosti, ki jo premorete. Izrazite oblike, trendovski obrnjen eyeliner in krepke črte pritegnejo pozornost k očem. Za ustvarjanje tovrstnega videza brez dvoma potrebujte nekaj spretnosti, a z nekaj poskusi boste brez dvoma lahko ustvarili svoj popoln eyeliner videz. Pri tem je pomembno, da dobro razumete obliko svojih oči in izberete tehniko nanašanja eyelinerja, ki bo poudaril vaše atribute.

Obarvane kreme, kot so CC in BB, so v letu 2023 nadomestile težke pudre in podlage, vendar se je izkazalo, da nam je vseeno všeč forumula, ki prekriva razne nepravilnosti – brez občutka obteženosti. V letošnjem letu so blagovne znamke stopile korak naprej in ponudile najboljše iz obeh svetov: MAC, Covergirl in Fenty Beauty so nedavno predstavili sofisticirane formule, ki zagotavljajo prikrivanje manjših gubic, madežev in neenakomerne polti, pri čemer ohranjajo lahko teksturo in naraven zaključek. Torej JA za naraven videz polti in dodaten JA za prekrivnost.

Rdečila še vedno ostajajo v središču pozornosti, saj so ključna za mladosten videz. Strokovnjaki opisujejo ta trend kot punč rdečilo – gre za videz, ki oblikuje ličnice in jim daje definicijo. Tukaj lahko vključite še monochrom trend, kar pomeni, da boste izbrali ličilo v enakem odtenku kot so šminka in senčila za veke ter v tem primeru pride v poštev multifunkcionalnost, torej en produkt lahko uporabite na različnih predelih obraza.

Zdaj je čas, da trepalnice doživijo svoj barvni ples. Manekenke na revijah Prade in AZ Factory so mahale z dolgimi modrimi, rožnatimi in vijoličnimi poudarjenimi trepalnicami. Barvna pravljica se pa ne zaključi tu, saj bodo živahne barve zelo zaželene to toplo sezono. Izberite en atribut, ki ga boste obarvali v barvo, ki pristaja niansam vašega obraza (lasem, očem in polti).

90. leta se vračajo … spet. Vendar v prenovljeni obleki. Ombré ustnice, modernizirana različica temno obrobljenih ustnic, ki so bile priljubljene pred desetletji, strokovnjaki pa pravijo, da bodo še naprej v trendu celo leto. Gre za to, da poudarite svojo naravno barvo ustnic in jih poudarite s pomočjo temnejših in svetlejših tonov. To lahko storite tako, da okoli za obrobo uporabite temnejšo barvico v kožni barvi, v središču ustnic pa svetlejšo šminko ter vse skupaj dobro zabrišete, da linije ne bodo preveč opazne. Za piko na i poskrbi še dober gloss, ki bo pomagal pri zabrisovanju močnih in opaznih linij.

Komentiraj