Kaj vse lahko počnete doma #4

Menim, da so ta hip še kako dobrodošle spodbudne besede in misli, ki nam vlivajo vsaj kanček upanja, da se bo vse skupaj kaj kmalu tudi poleglo in da jo bomo iz tega “neurja” odnesli le z nekaj praskami in modricami. Močno verjamem, da se iz te izkušnje življenje še nekaj časa ne bo vrnilo na ustaljene tirnice, pa vendar tudi močno verjamem, da bomo iz vsega tega potegnili veliko pozitivnega. Če že ne drugega, smo v tem času spoznali, kako zelo velja rek, da uživaj dan, kot da je tvoj zadnji, saj že za jutri ne veš, kaj te lahko doleti. Spoznali bomo, da telefon in služba nista vse, da odnosi z najbližjimi niso nekaj samoumevnega in da je lahko narava naša najboljša zaveznica, naše zavetje tudi takrat, ko gre morda vse ostalo po zlu.

Vir: Pinterest

Upam, da se vas je večina do danes že navadila na novi vsakdan ter v sebi našla tisto ravnovesje, ki vas bo v stabilnem položaju držalo vse tja do zaključka tega čudnega, super stresnega obdobja. Do takrat pa ne pozabimo, da lahko tudi v domačem okolju pričaramo normalnost, potrebnih je le nekaj preobratov, kanček prilagajanja in veliko domišljije. In kaj še lahko počnemo v teh dneh?

Dogovorimo se za video kavico ali drink s prijateljico

Naravnost zabavna ideja, ki nas bo rešila pri pogrešanju družbe. S prijateljico ali celo skupino prijateljic se dogovorimo za uro druženja preko video klica, morda je to jutranja kavica, morda popoldanski kozarec vina, pomembno je, da se zabavamo, da z njimi ostanemo na tekočem, pa čeprav se nam ta hip res ne dogaja dosti. Skupaj si lahko na ta način celo ogledamo najljubšo serijo ali film, se družimo med kuhanjem ali pa si virtualno družbo privoščimo kar med sprehodom. Spoznale bomo, da v resnici ni toliko pomembno, kaj nam oseba pove in o čem teče pogovor, kot pa to, da nam to podari občutek bližine.

Vir: Pinterest

Preizkusimo nekaj novih receptov

Ne vem, kako zelo ste rade v tej vlogi, a zdaj je čas domače kuhinje. Hočeš nočeš so restavracije zaprte in potuha, da nam to ne gre od rok, tokrat odpade. Res je, da za preizkušanje novih receptov pogosto potrebuješ tudi tiste sestavine, ki jih ponavadi nimaš doma, pa vendar lahko s tistim, kar imamo, naredimo ogromno. In če ne, so tu tudi spletni nakupi – jaz sem se v njih že precej izpopolnila, vse od naročanja česna pa do barve za lase. :p

Vir: Pinterest

Ohranjajmo nekoliko normalnosti

Kar želim povedati, je, da četudi je dan podoben dnevu in je udobje ta hip na prvem mestu, pa naj to ne postane naša rutina. Pričarajmo si torej nekoliko normalnosti, ki bo ohranila tisto pravo razmerje med domačimi opravili in trenutki, ko želimo doseči najboljšo verzijo samih sebe. Torej, še vedno se lahko naličimo, še vedno ohranimo urejeno pričesko in še vedno se nadišavimo. Ni nujno, da smo doma cele dneve v trenirki, zakaj ne bi nadele vsaj elegantnih hlač in lepe jopice ter se morda uredile za čas kosila ali večerni kozarec vina? Tokrat ne gre za nečimrnost, temveč za to, da ne pozabimo, kdo pravzaprav smo.

Vir: Pinterest
Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.