Kaj vse potrebujete za super uspešno poroko

Paleta pastelnih tonov za poročno sezono 2022 vključuje barve, kot so pudrasto roza, baby modra, lila, svetlo zelena, limonino rumena in breskovo roza. A pozor, to niso le barve oblek, saj tako ali drugače vemo, da se načeloma neveste odločijo za belo ali krem, temveč tudi barve za vse dodatke, ki jih potrebujete na poroki, od rož do prtov, od stolov do pentelj.

Za pravljično poroko ne potrebujete prav veliko, morda le čas, da jo pravočasno in z ljubeznijo organizirate. Kot pri vseh pomembnih stvareh je tudi pri poroki tako, da morate biti pozorne na vse detajle, začenši s temo. Torej najprej določimo temo oziroma atmosfero poroke in kaj si želimo imeti. Bo to elegantna, klasična, boho, poroka na prostem? In druga stvar: kakšna bo vloga svatov? Poroke v letošnjem letu so predvsem veliko bolj sproščene, manj je protokola in posledično manj klasičnih porok, najbrž so to posledice Covida. Predvsem gre za to, da priredimo super zabavo za nas in za tiste, ki bodo z nami in nič zato, če jih je le pet.

Še ena zanimiva stvar na evropski ravni so poroke čez teden, torej ne le sobota, vsak dan je dober zato, da rečemo da. V letošnjem letu bo sploh veliko porok čez teden zato, ker so bili vsi vikendi zasedeni! Marsikdo je namreč prestavil poroko in zato so se neveste in ženini pametno organizirali: vsak dan je dober za ljubezen. Med največjimi trendi je tisti, ki narekuje naravno, vedno in povsod, kar se vidi predvsem na področju izbire hrane: več je lokalnega, naravnega in prijaznega za organizem. Tudi rože in vse, kar sodi zraven v smislu okraskov, naj bi bilo predvsem lokalno, kar je super, ker tako imamo manj iskanja po svetu in več brskanja po lokalnih tržnicah. Na takšen način promoviramo in pomagamo tudi domačo industrijo in smo prijazni do ljudi, ki se s tem tudi ukvarjajo.

Še en zanimiv trend se vrti okoli bombonier, saj počasi izumirajo, čeprav so bile dolgo tradicija, mladoporočenci danes raje vidijo, da dobijo prijatelji nekaj koristnega, ki jih bo za vedno spominjalo na ta dan. Torej ne bomboni ali čokoladice, temveč nekaj bolj dolgotrajnega in konkretnega. Spremenila so se tudi poročna darila: teh je veliko manj, ker se danes podarja predvsem izkušnje in emocije, kot je denimo izlet, potovanje, dan v spa-ju, vikend v luksuznem hotelu in podobno. Personalizirane poroke so zelo aktualne: čim manj protokola in čim več stvari, ki so nam osebno všeč, od kitajske ali japonske hrane do odprtega bara za vse prijatelje, vse je možno in izvedljivo.

Glede lokacije je tukaj vedno bolj močan trend weekend weddinga: gre za cel vikend v znamenju poroke, ni nujno, da daleč od doma, a prav gotovo na lokaciji, ki nam je zelo všeč. Na ta način se popolnoma sprostimo in uživamo tudi v lepem okolju, ki smo ga izbrali. Nikar ne gre pozabiti na livestreaming za vse tiste, ki jih ni … Vedno več podjetij organizira prenos poroke; ok, to ne nadomešča prisotnosti, a na nek sodoben način celo deluje. Kaj pa rože? Slavna serija Bridgerton je v tem smislu navdih: torej poroka na prostem in sredi čudovitega vrta fotelji iz žameta, barve naj bodo žive in v kontrastu z zemljo. Če si nevesta v tem kontekstu omisli boho šik obleko, potem mislim, da bo vse skupaj res brezhibno.   

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.