Kako in kdaj nositi japonke

Za uvod bi lahko napisala, da so japonke primerne le za plažo in nekako je tako, da so temu tudi namenjene. Seveda so se časi spremenili in tudi določena modna pravila so postala nekoliko bolj labilna, a to še ne pomeni, da boste japonke nosile povsod, daleč od tega. Najprej moramo razumeti, da so japonke in japonke, ta članek govori o tistih plastičnih, ki lahko nosijo znamko Ipanema, Havaianas ali karkoli drugega, so pa še vedno plastične. Material jih torej nekako omejuje, zato moramo paziti predvsem na vzdrževanje oziroma izgled: v resnici so večne, čez pet let pa ne bodo več tako barvite in urejene kot takrat, ko smo jih kupile.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Japonke nosimo seveda na plaži, lahko pa tudi za vse neformalne priložnosti, ki od nas zahtevajo prijetno druženje s prijatelji. Nosimo jih tudi v vsakdanjem življenju, vendar ne v službi in ne takrat, ko vemo, da bomo hodili po cestah, ki niso tako urejene. Japonke namreč nogi ne omogočajo, da bi bila stabilna, kar lahko povzroči kakšen ne tako nedolžen incident, če stopimo narobe. Torej ne tvegajte. Lepe so s kratkimi hlačami, kratkim jeans krilom, tudi s kavbojkami, dolgimi krilom ali dolgo obleko.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Prepovedane so za formalne priložnosti, rdeče preproge, poslovne sestanke, prve zmenke in nasploh zmenke takrat, ko želimo pustiti dober vtis. Tudi ambient, v katerem se nahajamo, zahteva določeno kodo oblačenja in moramo paziti, saj marsikdaj udobnost ne gre skupaj s pravili. Pred kratkim sem bila denimo na koncertu klasične glasbe, ki je zahteval večerno obleko; skrajno me je žalostilo opazovanje žensk v oblekah za na plažo in japonkah. Gre za znak nespoštovanja do izvajalcev na odru, za  popolnoma zgrešeno kodo in konec koncev tudi za to, da v kolikor se ne obujemo ali oblečemo primerno dogodku, ki je dejansko večeren, potem je že tako, da ne bomo nikoli našle “primerne” priložnosti za lepo obleko ali čevlje s peto.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Japonke imajo lahko raven ali rahlo dvignjen podplat. Pazite, da ostane čist in cel, tudi zaradi ravnovesja in lažje kode. Stopalo je v tem primeru zelo izpostavljeno, zato morate nujno imeti lepo pedikuro in primeren lak za nohte. Japonke lahko vedno dobro očistite in tako bodo dlje ostale lepe. Če imajo belo gumo, vedite, da jo boste odlično očistile z belilom za WC: vse gre dol!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.