Ličila nam omogočajo, da izrazimo svojo ustvarjalnost in poudarimo svoje atribute, kot je barva oči. Med številnimi izdelki za ličenje so senčila za oči eden najpomembnejših pripomočkov, ki nam omogočajo, da poudarimo svoj pogled. Toda izbira prave barve senčila za vašo barvo oči je lahko precej zapletena naloga. Kajti ne samo, da želimo izbrati barvo, ki bo poudarila naravno barvo naših oči, ampak tudi barvo, ki bo povezana s tonom kože, barvo las in našim osebnim slogom. Vendar pa obstajajo nekatere splošni smernice, ki jih lahko upoštevate pri izbiri barve senčila glede na barvo oči:

Modre oči se lepo ujemajo z odtenki bakra, bronaste, marelične, breskove, rjave in sivke. Ti odtenki pomagajo poudariti intenzivnost modrih oči. Prav tako lahko uporabite rjave odtenke, ki veljajo za najbolj vsestransko barvo senčil in izpadejo zelo naravno.

Za zelene oči so priporočene odtenki z rdečim ali vijoličnim podtonom, kot so rdeče-rjave, sliva, bordo, bronaste in olivno zelene barve. Ti odtenki bodo dodali kontrast in poudarili naravno barvo zelenih oči.

Rjave oči so zelo vsestranske in skorajda vsaka barva senčila jim ustreza. Če želite ustvariti kontrast, poskusite z odtenki modre, zelene, vijolične ali breskove barve. Rjave odtenke, kot so rjava, bronasta, zlata, bakrena in oranžna, pa lahko uporabite za ustvarjanje naravnega videza.

Sive oči veljajo za ene bolj redkih in velikokrat mejijo še na eno barvo, kot je na primer modra ali zelena. Za sive oči so primerne nevtralne barve, kot so sive, srebrne, rožnate in breskove barve. Prav tako lahko poskusite z vijoličnimi odtenki, saj bodo poudarili sivkasto barvo oči.

Komentiraj