Kako izbrati prave modele čevljev z visokim podplatom

So ponovno v modi in o tem ni dvoma. Sama nisem prav 100 % navdušena, saj pri višini 176 centimetrov postanem žirafa. Ampak da, spominjajo na 70. leta in znajo biti super seksi, sploh na ženskah manjše rasti, in seveda je nujno potrebno, da izberete pravi model. Tisti, ki je najbolj eleganten, ima podplat iz plute ali vrvi, je v naravni barvi in v kombinaciji z blagom ali usnjem.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ko zagledamo te modele na ulici, se kar malo ustavimo. In vedno me ženske sprašujejo, kaj menim o tem, saj znajo biti visoki podplati tudi vulgarni in vsekakor niso primerni za vse priložnosti. Torej začnimo tako, da najprej odstranimo in odmislimo modele, ki jih ne boste nosile čez dan, in teh je kar nekaj. Podplat samo v sprednjem delu čevlja je prepovedan, oziroma ga imate takrat, ko plešete na drogu ail greste v Postojno v disko Merlin, drugače NE. Srebrna in zlata na omenjenem modelu postavita samo piko na i v smislu slabega okusa. Če dodamo še daljše nohte na nogah, seveda obarvane v odtenek fuksije, potem mislim, da smo zadele tombolo. Torej TROJNI NE.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Pozorne morate biti predvsem na peto. Peta ni stiletto, je polna, tako ne gre zgrešiti. Če vam je stiletto ušel, tudi prav, a tovrstni čevlji delujejo precej večerno in vsekakor pazite, da niste na peti, ki je višja od 12 cm, saj kar priznajmo, da je drugače nemogoče hoditi na normalen način. Hoja “po jajcih” pa ni niti malo seksi in še manj samozavestna. Polne pete so druga zgodba, ker so predvsem udobne: hodimo normalno in sproščeno, vendar moram nujno dodati, da so modeli v smislu špagaric ali iz plute dokaj občutljivi, ne trajajo večno in jih je zato treba zamenjati. Pri pluti je tako, da se pozna odtis vlažnega stopala: četudi imate najbolj suha stopala na svetu in se ne potite, nič zato, ker hinavska pluta zazna vse, očitno tudi pot, ki ga ni!

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Vrv je spet druga zgodba, ker se deformira in to zaznate prav pri hoji, ker boste hitro začele na pol šepati ali boste imele občutek, da vam noga “beži” iz čevlja. To pomeni, da lahko čevlje zavržete. Če sledite modi, pa si le omislite kaj na črte ali pike, pa tudi kakšen živahen, barvit model, ki ga oblikovalci predstavljajo celo v kombinaciji s kopalkami, ker seveda ne vedo, da je Istra v skalah in je to plezanje neizvedljivo … pa vendar. Jaz sem za izzive in vem, da tudi ve!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Umrla sem od smeha!!! Disko Merlin v Postojni….. Sicer obožujem sandale s platformo (ker tudi stopalo manj trpi), vendar do meje dobrega okusa, se razumemo.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.