Kako nam lahko moda poenostavi življenje

Priznam, da nisem največja ljubiteljica minimalizma in najbrž niti človek, ki bi lahko nosil črno in belo za vekomaj. Tu in tam me sicer vse skupaj mika, a na koncu je tako, da izberem barve, vzorce, bleščice, čipke, volančke in obroče za lase. In ne, ne mislim, da je to za dvasetletnice, če pa bodo kdaj uradno prišli do tega zaključka, no, potem bom rekla, da jih imam dvajset v duši in tudi to šteje! V zadnjih mesecih se je moda zelo hitro spremenila in se prilagodila COVID situaciji. Kako nerada napišem to besedo in prisežem, da jo boste na moji strani zelo malokrat srečale. Pa vendar, v poplavi ženstvenosti je moda naredila tudi korak nazaj, predvsem na področju oblačil za dom, tako imenovanega homewear-a, in ne le tega.

Vir: Lazzarionline
Vir: Lazzarionline
Vir: Lazzarionline
Vir: Lazzarionline

Za dobro garderobo in smiselno nošenje oblačil potrebujete tri stvari

 • osnovne kose
 • pospravljeno omaro
 • odlične modne dodatke

Morda vse to že imate, morda se vam le zdi, da ste na konju, a v resnici še nekaj manjka. V svojem življenju sem spoznala veliko žensk, ki niso bile niti za make-up niti za nakit. Na začetku se mi je zdelo, da so iz vesolja, a postopoma sem razumela njihovo izbiro in jih tudi dojela kot ženske, ki s pomočjo obleke podajo drugačno sporočilo. Ne le, da je manj več, ker to vemo vsi, čeprav vedno ne drži, temveč gre tudi za željo po izredno urejeni in linearni modi, ki morda na prvi pogled ne pove veliko, v resnici pa je zelo elegantna, prav zaradi svoje preprostosti.

Vir: Lazzarionline
Vir: Lazzarionline
Vir: Lazzarionline
Vir: Lazzarionline

Moda industrija nam tudi v poletni sezoni ponuja veliko enostavnih outfitov

 • kombinacija med belo in črno je vedno zmagovalna
 • črte in hlače ali linearno krilo so top izbira
 • kavbojke in bele bluze so naši najboljši prijatelji
 • brez dobrega pasu ne bo šlo
 • naravno usnje zmaga na vseh področjih
 • vzorci da, a le tu in tam

Dolgočasno? Niti slučajno. Tudi za te kombinacije imamo lahko bogato garderobo, kajti vse vemo, da male črne obleke niso vse iste in vse bele bluze niso pač “le bele bluze”. Seveda v tem minimalističnem, čistem slogu vidim tudi nekaj varnosti, a v izbiranju te ni pravzaprav nič narobe. Vedno se mi je zdelo, da mora moda tudi poenostaviti življenje. Če sem torej sama za vse tiste “cukre”, zaradi katerih bi marsikatera dobila sladkorno, razumem tudi moja nasprotja: malo barv, preproste linije in nič nakita.

Vir: Lazzarionline
Vir: Lazzarionline
Vir: Lazzarionline
Vir: Lazzarionline

Sama sebi dopuščam možnost, da si bom tu in tam tudi sama izbrala tovrstne outfite, kar je zame izziv. Srčno upam, da velja tudi nasprotno, a le iz enega razloga: moda je prelepa zato, da njej ali sebi postavimo meje. Važno je notranje počutje in to, da postane obleka še lepša takrat, ko jo imamo na sebi, ne glede na to, ali je v barvah ali popolnoma črna.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

6 komentarjev
 1. Zanimiv clanek.. jaz sem na tvoji strani in sem za minimalizem le redko. Sem pa ob branju razmisljala kaj s psiholoskega vidika pomeni taksna izbira.

 2. Outfit iz zgornje slike, me je zares navdušil.
  Črne hlače, bela majica in superge, tako lepo in udobno.
  In nasmeh na ustih je bil cel dan.

 3. Kot vedno, res koristni nasveti, Lorella, pa vedno bolj nadgrajeni s psiholoskimi vlozki, clanek mi da misliti….

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.