Lucyland: Tisto, kar me osrečuje

Počasi, počasi stopamo v pretekli življenjski ritem in čeprav slednji še dolgo ne bo utripal tako glasno, kot smo ga bili vajeni pred pandemijo, želim verjeti, da bo ta dobil povsem svoj, očarljivejši in predvsem prijetnejši tempo. Priznam, da sem se na vse skupaj kar nekako navadila in da mi je ta počasen, umirjen vsakdan zelo prirasel k srcu. Tudi osamljenost ima svojo moč in čeprav se je na trenutke morda zdelo, kot da smo z živci že pri koncu, je bila to tudi priložnost, da spoznamo tiste najbolj skrite, globoko zakopane, temne drobce duše, jih potegnemo na plano in se z njimi soočimo iz oči v oči, jih povemo naglas in končno enkrat za vselej tudi zacelimo. Lepoto življenja smo našli v malih, prej morda povsem zanemarljivih stvareh, v drobnih trenutkih, ki jih v preteklem tempu sploh ne bi opazili. Sreča lahko dobi tudi nove razsežnosti, drugačen odtenek in drugačen okus ter postane dragocena esenca sublimiranega preteklega balasta, tudi zame.

Sveža, tiha jutra

Ko svet še spi ali vsaj zaspano kuka izpod odeje. Odprem vrata terase in v dom spustim vso svežino spomladanskega jutra. Pozdravi me navihano ptičje žvrgolenje, ki iz dneva v dan postaja glasnejše, pozdravi me veselo brnenje čebel in vonj prve kave, naša psička leno preteguje svoje tačke, medtem ko jaz uživam v vsaki sekundi tega trenutka.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Klic moje mame

Ki me z ljubeznijo pozdravi vsako jutro ob isti uri, četudi včasih le toliko, da si zaželiva “Dobro jutro”. V ozadju slišim očeta, kako ji sem ter tja sugerira kakšno misel, vprašanje ali zgolj pozdrav. Te dni mi ti klici pomenijo še toliko več, saj s težkim srcem ostajamo brez objema, poljuba in bližine nasploh.

Parfumi zame in za dom

Zame se jutro začne tudi z dobrim parfumom, pa čeprav morda sploh ne bom prestopila domačega praga. To je ena tistih razvad, ki imajo name zelo blagodejen vpliv, me pobožajo v še tako turobnih dneh in me preprosto osrečujejo. Bližajo se vroči dnevi in vse bolj posegam po dišavah, ki mi v spomin prikličejo pretekle pomladi in poletja, vse od Pradinega Infusion D’Iris pa do Hermesove ljubke dišave Twilly.

Vir: osebni arhiv

Pogled na cvetoč vrt

Prav zdaj, ko sestavljam ta članek, mi pogled vsake toliko švigne na bujno cvetoč vrt, kjer so vrtnice najlepših odtenkov rdeče, pink, oranžne in rumene že dodale svojo piko na i razkošni zelenici, hkrati pa tako lepo okrasile tudi ptičjo hišico, ki je, moram reči, še danes tako zelo obiskana, da bi za nekatere njene obiskovalce potrebovala že prizidek ali pomožne prostore.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Preizkušanje novih receptov

In seveda ne morem mimo kuhanja. Saj ne, da prej nisem rada kuhala, pa vendar me je v teh tednih situacija nehote prijazno prisilila, da še bolj dodelam to veščino, da se lotim tudi tistih receptov, ki jih sicer najbrž nikoli ne bi niti pogledala in zaradi katerih lahko tudi vaša domača miza postane lokacija pravega kulinaričnega doživetja.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.