Super šik boho-etno moda

Mislim, da se je ne bomo nikoli znebili in prav je tako. Etno moda ima veliko različnih odtenkov, v letošnjem poletju pa so poleg  boho sloga, ki ga zelo dobro poznamo, tukaj tudi malo drugačne obleke, ki spominjajo na daljne kraje in v sebi nosijo veliko eksotičnih elementov. Vojaški gumbi se spojijo z ruskimi ovratniki, indijski šali so dodatek k dolgim oblekam, žakard postane material za jakne, ki zelo spominjajo na sedežno garnituro. In vse je čudovito.

Vir: Pinterest
Gal meets Glam
Gal meets Glam
Zara
Zara
Zara

Če vam je ta stil pri srcu, potem morate imeti vsaj nekaj kosov. Ključni so:

  • jakna s posebnimi gumbi,
  • dolga obleka,
  • nakit, ki je res velik in opazen (turkiz je super) in prstani so obvezni,
  • odbit plašček,
  • žametni kosi,
  • majhne torbice z dodatki, kot so perlice ali školjke.

Če ste nekoliko bolj tradicionalne, potem lahko stavite le na dolgo obleko, špagarice ali popolnoma nizke sandale, usnjene in s trakovi ali samo s trakom čez prste. V resnici je kar dobro, če se držite dolgih linij, ki optično podaljšajo figuro. V tem kontekstu so super rute v laseh, ki so skoraj vedno spuščeni ali speti v razmršeno figo, torbice iz rafije (še ena ključna stvar pri tem stilu).

Gal meets Glam
Gal meets Glam
Gal meets Glam
Zara
Zara
Zara

Etno zahteva semiš. Lahko je v obliki torbice ali čevlja, oziroma škornja. Slednji so tudi kavbojski, ki so sicer zelo zanimiva izbira, vendar ne za poletne dni, ker je res prevroče. Kar zadeva udobje, je nedvomno tako, da boste lažje dihale z odprtimi sandali. Tudi dolg in tanek šal okoli vratu zna biti zanimiv; Zarina kolekcija je polna tovrstnih elementov in moram reči, da predstavljajo pravo osvežitev pri garderobi. Zraven sodijo še naravni kamni, kot je denimo roza kvarc, ki ima seveda tudi pozitiven učinek.

Zara
Gal meets Glam
Gal meets Glam
Etro
Etro
Etro

Romantika in eksotika se v letošnji modi pomešata na zelo zanimiv način. Jaz sem za.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.