Kako nositi letošnje retro kopalke

Retro kopalke so ponovno v modi in to sem tudi pričakovala. Val ženstvenosti se kar ne konča in te kopalke so super tudi sicer, saj jih v resnici ne nosimo le na plaži. Če imate retro model že doma, potem je super, v nasprotnem primeru pa si boste prav gotovo lahko izbrale tudi novega, saj jih bo v letošnjem poletju ogromno. Najbolj aktualne so enodelne, ki delujejo tudi zelo šik in glamurozno, niso pa za vse ženske.

Aava swim
Aava swim
Marysia via Netaporter
Agua via Netaporter
Aava swim

Pazite na postavo

Če imate zelo močna stegna, potem te kopalke niso za vas. So nizko rezane, kar pomeni, da poudarjajo zadnjico in stegna, zato zahtevajo malo več vitkosti. Če imate velik dekolte, so prav gotovo super, saj so vsi nedrčki z večjimi košarami in debelejšimi naramnicami. Če imate trebuh, so prav tako dobra izbira, saj je visok model hlačk  dovolj elastičen, da ga stisne in vas tako optično zoži.

Kako jih nosimo

Ne le samostojno, temveč tudi s kratkimi hlačami, bermuda hlačami, hlačnim krilom, jeansom, dolgim krilom. Seveda to velja za enodelne modele. Dvodelni modeli so zelo lepi z rutami, klobuki in velikimi sončnimi očali. Dobro je, če si omislite retro dodatke v slogu kopalk, celo turbana namesto klobuka (če si seveda upate in vam je to všeč) in pa nujno lepe, nizke sandale ali natikače. Osebno so mi zelo všeč nagubane hlačke in pa zgornji del z naborki, vendar pozor: naborki niso najbolj priporočljivi, če imate opazne obline.

Adriana de Greas via Netaporter
Maysia via Netaporter
Matteau via Netaporter
Oseree via Netaporter

Aava swim

Enodelne ali dvodelne

Menim, da so enodelne pravi “must have”, torej jih morate imeti in o tem ni dvoma. Dvodelne po občutku, so pa veliko bolj nosljive kot navadne bikinke, saj slednje pokažejo več kože in se tudi same počutimo bolj razgaljene. Tako, kot je zdaj v modi vedno in povsod visok pas, so tudi kopalke postale večje, vendar s tem preveč ne pretiravajte. Če imate lepo postavo, potem ne bo težav, sicer pa naj bi bila višina hlačk nekje do popka.

Enobarvne ali vzorci

Modelov je na pretek, zato si lahko omislite vse, kar si želite. Osebno menim, da so enobarvne nekoliko bolj elegantne in tudi delujejo sofisticirano, sploh tiste najbolj bazične, kot so bele ali črne. Vzorci pa so seveda zelo prisotni: črte, rože in pike. Torej bi rekla, da je stvar okusa.

Aava swim
Faithfull the brand via Netaporter
Peony via Netaporter
Aava swim
Peony via Netaporter
Patbo via Netaporter
Ganni via Netaporter

Mix and match barv in modelov

To je že drugo poletje s tem trendom, ki pa bo letos še močnejši. Gre za to, da imamo zgornji del v eni barvi in spodnji v drugi. Mnogokrat gre prav za modele, ki se prodajajo posamično, drugič za že narejene kopalke, ki pa delujejo, kot ne bi sodile skupaj. Kar se mi zdi odlično, je, da določene znamke ponujajo tudi modele, ki jih lahko izberete kot želite: denimo spodnji je lahko super retro, zgornji ne in obratno. Tako boste lahko ujele model, ki  je optimalen za vašo postavo.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
  1. Retro modeli so res zelo sik, je pa trajalo nekaj casa, da sem sprejela visoke hlacke kot nekaj vsakdanjega, na zacetku so mi delovale precej staromamaste.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.