Običajno je mesec september prelomnica za vsako preobrazbo. Ko pride čas za pakiranje nahrbtnika, se ob pogledu naokoli ugotovi, da je pisalna miza postala premajhna, stol neudoben in tveganje, da bo sčasoma pokvaril otrokovo držo ali da »morda manjka kakšna točka svetlobe«. To je čas za prenovo, ne da bi naredili revolucijo v celoti, ampak se le osredotočili na prave stvari za rešitev različnih težav, povezanih z odraščanjem. Domače zatočišče za mlade družinske člane mora biti ne le funkcionalno, temveč tudi zabavno. V trgovini Harvey Norman najdete ogromno različnih predmetov in kosov pohištva za otroško sobo, prav tako pisalne mize, lepe in funkcionalne, ki so ključne za to, da tudi šola in učenje stečeta.

Vir: Harvey Norman
Vir: Harvey Norman
Vir: Harvey Norman
Vir: Harvey Norman

Med večopravilnostjo in hitro menjavo pohištva se morate marsikdaj boriti z včasih resnično majhnimi dimenzijami. Poleg programov, zasnovanih posebej za otroške prostore, so v Harvey Norman na voljo tudi pohištvo in oblikovalski dodatki, ki lahko v različnih okoliščinah delujejo kot nadomestek določenega kosa, za slog, ki je resnično ustvarjalen in svoboden, daleč od povsem modrega za njega ali vsega roza zanjo. Tako se bo tudi otrok vrnil iz šole v sobo, ki je resnično v stilu. To velja predvsem za večje otroke in najstnike, za katere vemo, kako je spalnica pravzaprav pomembna. To je njihov svet, ki mora vsebovati vse, kar si želijo (in hkrati tudi nekaj stvari, ki so po meri nas, mam!).

Vir: Harvey Norman
Vir: Harvey Norman
Vir: Harvey Norman
Vir: Harvey Norman

Pomemben kos pohištva v otroški sobi je nedvomno pisalna miza, ki mora biti izbrana zelo skrbno. Dobro oblikovan delovni prostor spodbuja otroka, da se osredotoči, je produktiven in motiviran. Ta dodatek, četudi ni takoj prisoten v otroški spalnici, pozneje igra temeljno funkcijo. Pomisliti na mizo, ko se lotite oblikovanja spalnice, je več kot pametna odločitev. Tako se ne boste znašle nepripravljene, ko bo pisalna miza postala središče dejavnosti vaših otrok. Kako izbrati otroško pisalno mizo, pa seveda ni najbolj enostavno. Kljub svoji preprostosti ima pisalna miza veliko lastnosti, ki jih mora upoštevati, da otrokom nudi maksimalno udobje pri učenju ali uporabi računalnika. Seveda ni pomembno le, da izbiro pisalne mize povežemo s potrebami otrok, temveč upoštevamo tudi prostor in kontekst, v katerega mora biti postavljena. Pravzaprav je nujno, da je spalnica harmonično okolje kot celota in da se vsi elementi pohištva popolnoma prilagajajo prostoru.

Vir: Harvey Norman
Vir: Harvey Norman
Vir: Harvey Norman
Vir: Harvey Norman

Ko morate opremiti otroško spalnico ali vanjo vstaviti element, kot je pisalna miza, nikakor ne smete zanemariti otrokovih potreb, tako v neposredni sedanjosti kot tudi dolgoročno. Pravzaprav mora biti pisalna miza udoben element, ki mora otroku zagotoviti pravilno držo in ga podpirati med rastjo. Seveda niso pomembne le tehnične lastnosti, ampak tudi estetika. Otroci imajo že oblikovane lastne želje in okuse, zato moramo upoštevati tudi, kaj jim je lahko všeč in kaj ne. Poleg tega so otroci, ki začnejo hoditi v šolo, v pravi starosti, da se začnejo ukvarjati z nekaterimi izbirami, ki jih zadevajo, kot je denimo njihova pisalna miza. Tudi zato, ker bodo morali veliko ur svojega dneva preživeti prav za njo.

Komentiraj