Če vas morda zanima, kako nositi polno krilo s stilom, ste danes na pravem mestu! Gre dobesedno vrnitev znamenitega NewLooka, tudi s pomočjo vsestranskosti tega krila. A preden začnemo, je morda dobro, da napišem nekaj besed o samem NewLooku, ki nas danes vodi do tega lepega videza. Odprtje ateljeja Christiana Diorja v Parizu 8. oktobra 1946 je bilo plod njegovega prijateljstva z Marcelom Boussacom, tekstilnim podjetnikom z vzdevkom “kralj bombaža”, ki je moral po izbruhu prve svetovne vojne prodati svojo prejo, saj mu je racioniranje surovin preprečilo proizvodnjo tkanin.

Legendarni ‘New Look’, ki ga je izumil Dior in ki ga je predstavil na modni reviji leta 1947, je bil način, kako uporabiti čim več blaga v eni sami obleki. Pravzaprav je bilo za izdelavo krila v stilu ‘New Look’ potrebnih 15 metrov blaga, za večerno obleko pa 25 metrov. Ramena so postala zaobljena in nič več toga, robovi so plapolali v vrtincu svile in šifona. V naslednjih letih je Dior izumil številne druge linije, toda ‘New Look’ je pomenil revolucijo. Vojna se je končala pred dvema letoma in Dior je s svojo kolekcijo zaznamoval prelomnico, omejitve, mračnost in uniforme pa pustil v preteklosti. Ženskam je nameraval vrniti okus užitka, ki je do takrat ostajal skrit.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Če vam je torej ta slog všeč, lahko stavite predvsem na krila z visokim pasom, v midi ali maksi različici (nikoli ne smejo biti prekratka), na barvite materiale, tudi s potiski, ali na plisirane modele. Vse deluje zelo elegantno in prefinjeno; mlada generacija bi vse skupaj nosila s športnimi copati, za nas pa so primerne visoke pete (lahko zelo visoke ali pa srednja višina).

Komentiraj