Kako organizirati brezhibno poroko

Letošnje modne smernice za poročne obleke nedvoumno zapovedujejo drznost. Poudarek je na izrezih, ki pritegnejo pozornost na dekolte in tudi hrbet, ki je v središču pozornosti že nekaj sezon zapored. Neveste bodo drzno razkazovale tudi noge, saj so razporki precej visoki in zapeljivo razgaljajo ta del. Poročna barvna paleta se je obogatila in poleg bele ponuja še pudrasto roza, svetlo modro, ciklamno, dvobarvne kombinacije in tudi živahnejše odtenke, kot sta rdeča in limetino zelena. Celostna organizacija poroke terja veliko časa; treba je misliti na 1000 in eno podrobnost in ničesar prepustiti naključju. Četudi vložite še tako veliko truda in energije, vas še vedno lahko preseneti kaj nepredvidenega.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

In katere so tiste nevšečnosti, ki vam lahko pokvarijo dan ali vsaj zagrenijo lepe trenutke? Preden neveste prevzamete obleko, jo v salonu še zadnjič pomerite. Ni hujšega, kot če v zadnjem hipu odkrijete, da vam sanjska obleka ne pristaja. Če želite imeti lepo in nepozabno svatbo, vam ni treba zapraviti vseh prihrankov. Zato je pametno, da zadeve prepustite poklicnemu organizatorju porok, ki bo poskrbel tudi za finančno plat dogodka. Navdušenje v prvih tednih načrtovanja bi vas lahko predrago stalo.

Vir: Pinterest

Ničesar ne jemljite za samoumevno. Redno preverjajte dobavitelje in ali vse teče po načrtih. Pravočasno se prepričajte, koliko bo vseh povabljencev, da ne bo neprijetnih presenečenj. Svate seznanite z vsemi potrebnimi informacijami in natančnim urnikom dogajanja. Uživajte v organizaciji in če se kdaj kje zatakne, si ne ženite preveč k srcu, ampak se zadeve lotite z nasmehom. Premišljeno izberite tudi fotografa, saj vas bodo poročne fotografije spominjale na ta čudovit dan do konca življenja. Zatorej ne izbirajte na slepo ali zgolj na podlagi imena. Naredite ožji krog kandidatov in se z vsakim osebno pogovorite ter si oglejte vzorčne fotografije, ker boste le tako vedeli, ali ustreza vašemu okusu, pričakovanjem in željam. Če vam fotografov slog ne ustreza, se obrnite na naslednjega. Fotograf vam mora vlivati zaupanje, tako boste na fotografijah umirjeni, sproščeni, posnetki pa bodo spontani in pristni.

Vir: Pinterest

Pomislite na morebitne nepredvidene malenkosti. Nobena nevesta noče razmišljati o tem, kaj gre lahko narobe, to pa se lahko izkaže za usodno napako, ki vam uniči najlepši dan. Ste se odločili za poroko na prostem? Imejte rezervni načrt za primer dežja. Bo poroka ob sončnem zahodu in boste zunaj? Priskrbite sveče s citronko in pršilo proti komarjem.  Bo veliko otrok? Poskrbite za primerno hrano in njihovo zabavo.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Pomislite na alternativni jedilnik, če ima kateri od svatov težave s celiakijo, je vegetarijanec ali vegan. Priprave na poroko terjajo veliko časa in energije. Kljub temu pa naj bodoča nevesta ne govori le o tem; prijateljice si zaslužijo še kakšno drugo temo. In upoštevajte partnerja ter njegov okus, želje in nasvete. Naj partnerski odnos ne trpi zaradi stresnih priprav. Bonton narekuje, da so vabila naslovljena na celotno družino, ne samo na enega člana. In nikar ne naredite nedopustne napake: vabilu ne prilagajte seznama poročnih daril in naslova trgovine. Čeprav je to postalo vsesplošna praksa, se ne spodobi. Brez skrbi, gostje vas bodo sami povprašali po vaših željah.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.