Kako podaljšati občutek poletja

Priznam, da me konec poletja naredi prav žalostno in razlogov je veliko. Na prvem mestu je nedvomno ta, da imam v topli sezoni veliko več časa zase. Po drugi strani uživam v toplih dnevih, morju, soncu in ležanju na plaži, zato mi nikoli ne gre v glavo, zakaj vse to traja tako kratek čas. No, kot sem mnogokrat že povedala, bom na stara leta živela na Floridi, tako da me tam ne bo prav nič skrbelo. A v pričakovanju tega podviga je tukaj nekaj stvari, ki jih lahko naredite zato, da si pametno podaljšate poletje, predvsem pa občutek poletja, ko so vse stvari veliko bolj lahkotne in nekoliko lažje. Saj vem, da nas je veliko!

Pojdite v spa

Razvajanje torej. Ker se na plaži v resnici razvajamo tudi tako, da uživamo v toplih žarkih sonca in ne delamo nič posebnega. Če greste v spa, je občutek zelo podoben: ležiš in se počutiš dobro. Telo potrebuje mir, tišino in dobro masažo, zato je spa odlična odločitev,  zelo koristna tudi za srce in možgane.

Vir: Pinterest

Omislite si novo aktivnost

Tek, plavanje, igranje tenisa, odbojka, sprehodi. Tega je veliko. Nova aktivnost pomeni, da boste spravile v pogon telo in podobno kot poleti, ko več plavamo in hodimo, se bodo aktivirale mišice. Dobra stvar je tudi ta, da boste v naslednjem poletju še bolj v formi in mislim, da je to zlata vredno.

Vir: Pinterest

Še vedno obiščite morje

Morda le za vikende, če ne gre drugače. Sama sem privilegirana, ker živim na obali in vem, kako sprehod na morju zna koristiti. Morje je tudi jeseni čudovito, nekateri se odločijo prav za kopanje, a za tiste manj pogumne je že dovolj to, da vzamete odejo, sedite na plaži, gledate neskončno modrino in uživate.

Vir: Pinterest

Preberite dobro knjigo

Knjige so vse in na splošno je tako, da premalo beremo. Izberite torej dobro knjigo in si jo tudi privoščite, tako, kot ste to počenjale poleti. Sama skušam čim bolj slediti tej filozofiji in zato vem, da ni enostavna, saj imam jeseni veliko manj časa. Pa vendar vse stvari niso tako nujne, kot se zdi … morda lahko le preberemo kakšno stran in spustimo kaj drugega.

Vir: Pinterest

Planirajte naslednji dopust

Vsaj razmišljajte o tem, kam bi šle. Že sama misel je svoboda in se boste v hipu počutile bolje. Ni nujno, da greste daleč, lahko ste prav za vogalom ali skoraj, bolj je pomembno, da ste neobremenjene. Zelo pomaga vision board, nanj nalepite vse kraje, ki vas naredijo srečne, in pa tiste, ki bi jih rade obiskale. Če ste z glavo že tam, je vse skupaj veliko lažje.

Vir: Pinterest

Privoščite si večerni koktajl v lepem lokalu

Poleti smo dlje zunaj in topli večeri so nekaj zelo prijetnega. Podaljšajte občutek poletja z dobrim koktajlom v lokalu na strehi, oblecite se lepo, imejte dober make-up in poskusite uživati, kot bi bile na dopustu. Ok, dodale boste jopo, a nič zato. Gre za občutek svobode in brezhibnega veselja, vse to pa je v vaši glavi, zato ga lahko prikličete.

Vir: Pinterest

Pojdite v naravo, četudi je že jesensko obarvana

Sprehodi zelo koristijo. Po gozdu, travniku, do tiste kmetije, ki vam je všeč, ter seveda ob morju. Tišina narave zelo pomirja in vedno prikliče v spomin dopust, saj smo običajno med dopustom mirnejši in srečnejši. Narava vse postavi na svoje mesto, nikar ne izgubite stika z njo, saj vam bo kasneje žal. Morda imate gozd za vogalom: obiščite ga. Ko bo jesensko obarvan, se spomnite na morje in primerjajte barve. Vsaka je po svoje čarobna.

Vir: Pinterest

Naj bo čim več takih trenutkov!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.