Kako popestriti dom decembra

Jaz si prav mislim, da smo si podobne, zato tudi ve prav gotovo obožujete vse dodatke za dom, ki nam jih ta čas ponuja. Okraski za jelko, girlande, sveče, dodatki za mizo, kombinacija rdeče in zlate … vse pride prav in vse lahko zelo lepo popestri vaš dom. Jaz sem že začela in zdaj grem v akcijo z jelko. Imam toliko novih okraskov, da se mi prav meša od sreče, in tudi Sofii, ki bi jo najraje sestavila že avgusta. No, saj tako ali drugače jo bomo imeli do marca. Srčno upam, da nismo edini!

Adventni koledar

Meni so noro všeč in všeč so mi okna, ki jih odpiraš vsak dan. Lahko je obešen na zidu, lahko je v obliki jelke za na mizo, lahko je otroški ali za nas odrasle. Adventni koledar zaživi prav te dni, tudi v beauty obliki, torej z izdelki za lepoto.

Foto: Pinterest

Lučke

Imejte jih povsod, saj so prav lučke tiste, ki poskrbijo za prijazno vzdušje. Na zidu v dnevni sobi, v spalnici in kuhinji. Ikea ima te dni čudovite girlande z lučkami, najdete jih seveda tudi drugje in vse so čarobne. Happy lights so prav tako dobra izbira, pri meni tako ali drugače gorijo celo leto.

Foto: Pinterest

Girlande na oknih in vratih

Lahko so prave ali umetne. Saj vem, prave so bolj pristne, morate pa imeti vedno metlo pri roki in seveda ne trajajo za vekomaj. Dodajte jim pentlje, zlate bunke, gobice, bleščice, lahko si pomagate s toplim lepilom in pustite prosto pot domišljiji. Za kanček elegance si omislite iste girlande po celi hiši: učinek je vrhunski!

Foto: Pinterest

Jelka za dušo

Z leti sem ugotovila, da je lahko jelka dobesedno odraz naše duše. Pred dvajsetimi leti sem imela belo jelko z modrimi bunkami, zdaj mi ni več tako pri srcu. Poskusila bi celo roza in burgundy, s kančkom zlate seveda, in mora biti nujno zelena. Špic ne maram, imam raje angele ali pentlje. Skratka, z jelko se lahko res poigrate in ta igra je zelo, zelo sproščujoča.

Foto: Pinterest

Sveče povsod

Njihovo mesto je miza, a ne le ta. Aktualne so vse terase, balkoni, stopnice, police v kuhinji,  komode v spalnici. Čim več, tem bolje. Sveče so načeloma dodatek za zimske mesece, osebno pa jih veliko uporabljam skozi vse leto. Res pridejo prav in so vedno noro lepe ter dišeče. Na prvem mestu kultne Yankee Candle, potem pa vse ostale.

Foto: Pinterest

Les in naravne stvari

Kar mi je tukaj najbolj všeč, je dejstvo, da vse lahko naberemo same in bo imel tako tudi les svojo zgodbo. Če pa nimate časa, nič zato, lahko marsikaj nabavite v trgovinah. Naravni dodatki za dom delujejo pristno, niso super glam, a so prav tako tisti, ki bodo celemu domu dodali občutek družine in praznikov.

Foto: Pinterest

Skodelice, kave in čaji

Zdaj je tisti trenutek, ko morate nujno dati na stran vse običajne stvari, ki jih uporabljate čez leto. To pomeni, da zamenjate tudi skodelice za kavo in čaj. Prav gotovo imate doma vsaj eno božično in zdi se, da čez leto ne najde prostora. No, zdaj je njen čas. In ne bo šlo brez smetane … saj vem, ima veliko kalorij, vem pa tudi, da živimo le enkrat.

Foto: Pinterest

Miza in krožniki

Pred leti sem ugotovila, da si december zasluži tudi drugačne krožnike in seveda sem jih nabavila. Nakar se je zgodilo, da jih uporabljamo že novembra in vse tja do konca januarja. To pomeni, da so bili pametna naložba. Pri meni ni več tako, da ostajajo posebni kosi v omari zato, ker “ni priložnosti”. Priložnost je vsak dan, četudi sem sama in si pripravim le jajce na oko. Povem vam, da je odlično, če ga pojem iz pravega krožnika!

Foto: Pinterest
Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.