Kako pravilno nositi legice za vsak dan

Legice si vedno zaslužijo uvod, predvsem pa pojasnilo, da gre za kos, ki je bil narejen za prosti čas in telovadbo, ne pa za dnevno uporabo. Potem se je seveda razvil, ker so ga ženske vzljubile predvsem zaradi praktičnosti in udobnosti, vsekakor pa ne gre pozabiti, da obstajajo legice in legice, vse pa niso za na ulico, zato poglejmo nekaj kombinacij in pravil.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Najprej bi rekla, da moramo nujno pozabiti na kožne legice, ker so bile NAPAKA; resnično menim, da moda nima vedno prav ter nam tu in tam ponuja tudi kose, ki so popolnoma zgrešeni, in legice v barvi kože sodijo v to kategorijo. Stavite torej na črne in vedno pazite na gostoto tkanine; prav pred kratkim se mi je namreč zgodilo, da sem hodila za gručo ljudi, gostov na poroki, in je imela ženska na sebi super prosojne legice s tangicami, povrh vsega pa zelo, zelo veliko zadnjico in dejansko ni bilo za nikamor, tudi zaradi tresočega efekta, če me razumete. Zato je drugo pravilo to, da mora biti zadnjica nujno pokrita, brez izjem. Edina izjema je, če se odpravljate na tek v gozd ali na stezo, greste na pilates ali aerobiko, sicer pa ne, zadnjica MORA biti pokrita.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Jesen je kar dober čas za legice, ker si lahko omislimo različne pletenine, ki jih dopolnjujejo, predvsem pa različne dolžine. Denimo daljši plašček ali daljša pletenina sta odlična kombinacija, tudi zato, ker sta širše krojena in tvorita dober kontrast z ozkimi legicami. Še ena opcija je dolga srajca, lahko pa obujete superge, balerinke ali celo pete, vendar v tem primeru morajo biti legice že skoraj super oprijete hlače in prav takih modelov je veliko. Spominjajo na usnjene hlače, mnogokrat imajo tudi lateralno črto v kontrastni ali svetlikajoči se barvi. Kot bi bile super skinny hlače, usnjene, a v resnici niso iz usnja. Tovrstni modeli so dobri z gležnjarji ali petami, delujejo seksi in so nosljivi vsak dan.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Plastenje je način oblačenja, ki zelo pomaga pri legicah, ker tako tvorite različne dolžine in dobro pridejo do izraza. Če ste za čipko, si le omislite modele, ki imajo čipko na koncu, običajno so tudi malo krajši, vendar ni nujno. V tem trenutku je crop dolžina legic mimo, ker ni več poletja, zato raje stavite na dolge modele, do gležnja. Tudi legice in jeans srajca ali jakna so dobra kombinacija, sploh v primeru efekta usnje, ki sem ga že prej omenila. In še nekaj: legice žal niso večne, so kot hlačne nogavice, zato zahtevajo, da jih ob sezoni zamenjate za nove, postanejo pač preširoke in se tudi obrabijo med nogami.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Zelo poučen članek. Upam, da tudi pride v zavest tistim, ki nujno potrebujejo razjasnitev pojmov v zvezi s tovrstno uporabo modnih kosov.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.