Kako pravilno očistiti čopiče za ličenje

Čopiči za ličenje so must have pri ustvarjanju različnih make-up videzov, od tistih vsakodnevnih do bolj dramatičnih za posebne priložnosti. Dermatologi in umetniki ličenja priporočajo da te zelo skrbno očistite večkrat tedensko in se na ta način izognete različnim okužbam kože, pa tudi redno čiščenje podaljša življenjsko dobo vaših čopičev. Najbolj bodite pozorni na čiščenje čopičev, ki so namenjeni vaši polti; torej čopiči, s katerimi nanašate puder, korektor, bronzer in rdečilo za lička. Te čistite redno vsaj 3 do 4-krat tedensko. Čopiče, ki jih na primer uporabljate za ustvarjanje make-upa oči, pa lahko očistite 1-krat tedensko.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Na trgu boste lahko našli različna sredstva za čiščenje čopičev. Če so ti narejeni iz naravnih materialov, je najboljše, da uporabite le vodo in nežno milo, ki jih ne bodo uničili. Pri čiščenju pa se držite naslednjih preprostih pravil:

  1. Uporabite mlačno vodo za čiščenje, ta naj ne bo premrzla in tudi ne prevroča.
  2. Preden čistilo (milo) nanesete na čopiče, tega razredčite v rokah z malce vode.
  3. Zelo nežno vmasirajte čistilo v čopiče s pomočjo prstov. Res pazite, da niso gibi premočni, saj se lahko hitro zgodi, da začnejo dlake čopiča izpadati.
  4. Curek vode naj ne bo premočan, ko boste spirali čopiče.
  5. Dobro očistite tudi sredino čopiča in le ne konic, posebej bodite pozorni pri čopičih, ki jih uporabljate za tekoče podlage.
  6. Čopičev nikoli ne sušite ležečih na podlagi, vedno v stoječem položaju, na primer v lončku.
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Če boste redno skrbele za vaše čopiče, vam bodo ti brez dvoma dolgo časa dobro služili, tudi po nekaj let. Drugačna zgodba pa je pri uporabi gobic za nanašanje ličil, najbolj priljubljen je BeautyBlender, ki ga verjetno vse dobro poznamo po svoji prepoznavni obliki. Strokovnjaki priporočajo, da tega dobro očistite po vsaki uporabi in ga pustite, da se dobro posuši. Njegova življenska doba je dolga približno 3 do 4 mesece, vendar se resnici na ljubo ta zelo hitro umaže in ga je veliko težje popolnoma očistiti.

Vir: Pinterest
Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.