Kako smiselno nositi pomešane potiske

V vseh teh letih pridnega, vztrajnega in zvestega poročanja z modnega področja me je moda naučila veliko. Med svetimi pravili, ki so se dokončno prijeli mojega čipa v glavi, je sledeče: vse je ok, dokler se dobro počutiš. Torej ni pravil. Oziroma tako bom rekla, da ne bo pomote, jaz lahko svetujem in svetujem, ponujam svoj vidik, ampak na koncu je vedno stvar posameznika. Poznam žensko, ki tu in tam nosi turbane in na njej delujejo veličastno. Potem še eno, ki ima vedno ruto, najbrž zato, ker je prepričana, da je njen vrat poln gub, in z ruto deluje tako prefinjen, da prav razmišljaš, ali je kakšna princesa ali kaj podobnega. Te ženske se tako preprosto dobro počutijo, ne glede na pravila. Turban in ruta gor ali dol, to so one in to je tudi najbolj pomembno: najti svojo identiteto.

Vir: Dixie
Vir: Dixie
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Zakaj ta uvod. Ko sem zadnjič predstavila stajling dneva in sem bila v potiskih od glave do pete, je outfit (ki ga najdete tukaj)  sprožil različne odzive. Nekaterim je bil zelo všeč, drugim se je zdelo preveč vsega, tretji so razmišljali, da ni ravno za vsak dan. In jaz? Jaz sem se počutila dobro, 🙂 sicer vam ga ne bi predstavila. Ko se je bralka Maja odzvala z mailom, v katerem je spraševala za konkretne nasvete na področju mešanja potiskov, sem vedela, da bo nastal nov članek. O tem sem sicer že pisala, a morda je kar dobro, če skupaj ponovno pogledamo kako in kaj. In kot rečeno, nikar ne pozabite pomembnega dejstva: važno je, da se dobro počutite.

Vir: Dixie
Vir: Dixie
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: thedandyliar.com
Vir: thedandyliar.com

Ulovite barve, ki jih imate že v enem potisku

Če torej mešate krilo na karo vzorec, ki je belo in rdeče, zraven pa dodate bluzo na rože, morajo biti tudi rože bele in rdeče. Ker so že potiski zahtevni, vedite, da morajo ostati barve iste ali vsaj približno iste.

Vedno lahko dodate kaj super kontrastnega

To je zanimiv modni predlog, ki vedno poskrbi, da ste opažene. Če imate denimo obleko z rožami, ki je super nasičena z vsem, jo lahko kombinirate z navadno torbico, v barvi ene izmed rož. Lahko pa naredite nekaj popolnoma drugačnega in dodate torbico z živalskim potiskom, ki z obleko nima nič skupnega. Zgodil se bo čudež: ta dva elementa bosta v resnici šla dobro skupaj. Zapomnite si: zelo klasično ali zelo kontrastno, ne zbirajte vmes, ker ne bo ok.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: thedandyliar.com
Vir: thedandyliar.com

Pike, črte in rože gredo skupaj

Pa ta je nora, si boste mislile. Sem ja, ampak to res deluje. Barve vsega pa morajo biti iste; če torej imate na sebi krilo na beli podlagi in s črnimi pikami, dodajte top na beli podlagi s črnimi rožami, zraven pa črno bele sandale. Pri vseh teh nadgradnjah je tako, da morate vedeti, kdaj je čas, da se ustavite.

Prilagodite make-up in pričesko

Če se odločite za potiske in barve, vedite, da morate biti z make-upom in pričesko zmerne.  Osebno menim, da nas potiski prav pokličejo. V mojem primeru je tako, da moram imeti dan, ko si želim poskusiti nekaj bolj pogumnega in s pomočjo mode pokazati, kar imam v sebi. Ko to naredim, vem, da moram imeti tudi ravne lase in malo šminke, naraven lak na nohtih in dobro mero samozavesti, da znam zadevo dejansko nositi.

Vir: thedandyliar.com
Vir: thedandyliar.com
Vir: thedandyliar.com
Vir: thedandyliar.com

Bolj kot je zmešano bolje je

V zadnjih letih je postala moda drugačna. Vem, da nekatere tega ne razumejo in sumničavo gledajo na kombinacije, ki bi bile včasih čisto nore in morda tudi znak slabšega okusa. No, naj omenim še eno stvar, ki sem se je od mode naučila: ko se ti zdi, da imaš vse pod kontrolo in vse obvladaš, se bodo pravila spremenila. Če je gospod Armani sprejel roza in rdečo, temno modro in črno ter nas prepričal, da je to v resnici top, no, potem so lahko tudi različni potiski med seboj zanimivi. In v mojih očeh tudi lepi.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.