Kako spustiti preteklost

Pred kratkim sem prebrala zelo zanimiv članek na temo preteklosti. Vse kaže, da smo s tem, kar je bilo, obremenjeni prav vsi in težko jo spustimo, mislim dovolimo, da nas vseskozi morijo in zato ne gremo naprej. Preteklost je za vse velika lekcija in kot za vsako lekcijo bi bilo prav, da jo osvojimo, razumemo, se z njo preveč ne obremenjujemo in potem mirno nadaljujemo svojo pot. Osebno verjamem, da smo nekateri nekoliko bolj globoki in zato tudi bolj obremenjeni, drugi manj, a dejstvo je, da smo vsi ljudje nagnjeni k temu, da nas preteklost ujame, vanjo pademo, kot bi bila past, in potem ne znamo ven. Posledično ne živimo za ta trenutek oziroma za tukaj in zdaj, temveč ves čas razmišljamo o tem, kar je bilo, ali o tem, kar bo. V obeh primerih nas to ne pelje nikamor.

Vir: Pinterest

Bodite odprte

Drage moje, življenje je dinamično in jasno je, da se stvari ves čas spreminjajo. To pomeni, da si jutri na vrhu hriba, danes morda na dnu, včeraj pa si se šele iskal. Nič narobe, tako pač je. Če si želite biti srečne, morate upoštevati predvsem to: ne bodite predolgo ujete v preteklosti, ne razmišljajte toliko o njej. Napake so le odločitve, ki pripeljejo do rezultata, ki ga niste želele. In pika. Ne meljite preveč, kaj in kako, spustite. In ne mislite, da iste napake ne boste nikoli več naredile, saj so napake tukaj zato, da rastemo, v resnici so zelo velika priložnost, če znamo biti dovolj odprte.

Vir: Pinterest

Vprašajte za mnenje

Če smo preveč osredotočene na preteklost ali na določeno situacijo, je tako, da celote ne vidim. Podobno kot bi gledali mnogo dreves, ki tičijo skupaj, a gozda ni nikjer. Prav gotovo imate vsaj eno osebo, ki ji zaupate: partner, prijatelj, mama, oče, hčerka. Vprašajte torej za mnenje, kako oni vidijo celotno situacijo, ker vam bo drugi zorni kot zelo pomagal. Stopile boste iz svoje cone in zaznale, da je resnica lahko drugačna in mnogokrat ni le ena. Vse bo dobro!

Vir: Pinterest

Potujte lahkotno

Spustite stvari, ki so bile in vam niso všeč. Oprostite si napake, ker jih delamo vsi. Če vas je kdo prizadel v preteklosti, pojdite naprej. Nima smisla ohranjati slabih občutkov ali mleti in mleti, kako in kaj. Če pa ste ve prizadele in nosite občutek krivde, prav tako spustite. Vsi imamo določeno rezervo energije, ki nam je dana prav vsak dan. Če jo potrošimo z nepomembnimi stvarmi in ves čas razmišljamo o tem, kar je bilo, se ta energija zlorabi in je preprosto ni več. Takrat potem začutimo, da smo utrujene in slabe volje, a v resnici smo krive same.

Vir: Pinterest

Sprijaznite se s preteklostjo

Preteklost je nedvomno zelo povezana s sedanjostjo. Kar ste doživele, se odseva na današnji dan. Ve ste takšne, kot ste, samo zato, ker ste imele določene izkušnje. Lepe in grde izkušnje so poskrbele, da ste danes tukaj. Sprejmite vse in objemite preteklost, bodite hvaležne za dobro in manj dobro, važno je, da greste naprej. Vsak ima svojo zgodovino in nihče nima brezhibnih izkušenj ter življenja, ki ponuja le rožice. Stvari se zgodijo, ni nobenih zarot, spustite in pojdite naprej.

Vir: Pinterest

Pišite dnevnik

Neštetokrat sem že povedala, da je pisanje prava terapija. Dokler ne začnete, ne boste dojele. Pisanje omogoča, da na papir ustavite misli, posledično jih nimate več v sebi, vsaj ne v tako veliki meri. Napišite svojo verzijo dogodkov, pustite prosto pot domišljije in zabeležite tako, kot začutite. Terapevtsko je tudi napisati slabe stvari na list papirja in ga potem zažgati. Imejte prostor za vse te emocije in se soočite z njimi. Vam ne bo nič hudega, postale boste le bolj samozavestne in tudi modre. Vedno je dobro sebe zelo dobro poznati.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.