Kako v vročini združevati elegantno z udobnim

Ob izredno visokih poletnih temperaturah je včasih res težko ohranjati izgled, ki deluje sveže in prefinjeno ter torej primerno za vse vsakodnevne obveznosti. Eleganco zato skozi celo poletje najraje združujemo z udobjem, kar pa pomeni, da mora biti razmerje med prvim in drugim ravno pravšnje, da ne delujemo neurejeno ali celo smešno. Tudi modna scena se vse bolj zaveda vrednosti nosljivih kosov, kar dokazujejo tudi zadnji trendi, ki večkrat že sami po sebi predlagajo tovrsten look.

Poulična moda
Poulična moda
Poulična moda
Poulična moda

Pravi materiali

Seveda je slednje v vroči sezoni povsem jasno, pa vendar še vedno prevečkrat zanemarjeno. Lan je recimo odlična izbira, pa čeprav se res močno mečka, bombaž pogosto rešuje tudi najbolj zapletene stajlinge, v viskozi bomo delovale bolj sveže, svoje zelo pomembno mesto pa hrani tudi svila. Ravno slednja je več kot odlična rešitev, ko ciljamo na eleganco, pa vendar se hkrati ne želimo odpovedati dobremu počutju.

Udobna obutev

Poleg materialov bi vsekakor predlagala, da se ta hip osredotočimo predvsem na to, kaj bomo obule. Že res, da je noga lepša v super visokih petkah, pa vendar visoke temperature vedno poskrbijo, da nam je že po nekaj korakih žal, da smo jih sploh obule. Te mesece zato raje stavimo na kitten ali vsaj midi petke, srečo imamo tudi iz tega vidika, da so se med modne smernice prebili zelo udobni sandali, s katerimi lahko prehodimo še in še. In če so nam morda slednji vseeno kanček pregrdi za našo nogo oziroma naš okus, potem bomo veliko popravile že s polno peto ali celo supergami. Oblačila naj poskrbijo za eleganten aspekt, medtem ko si veliko več udobja privoščimo med obutvijo.

Poulična moda
Poulična moda
Poulična moda
Poulična moda

Premišljeno razmerje med dodatki in oblačili

Torej nekaj podobnega kot pri obutvi, a ravno obratna situacija. Skratka, ko izbiramo celoten look, ki bo “preživel” ves poletni dan, bo zagotovo pametno poseči po lahkotnih oblačilih, kot so recimo obleke vseh dolžin, kratke hlače in preprosti slip topi, medtem ko si med dodatki zamislimo več prefinjenosti. Naj bodo ti v obliki dodelane torbice, damsko oblikovanih sončnih očal, vpadljivih uhanov, rute v laseh ali velikih špang, ogromno se lahko torej reši ravno na ta način.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.