Kako vzdrževati bele superge

Bele superge so v garderobi sodobne ženske zelo pomembne. Najbrž tudi zato, ker jih modne navdušenke nosijo z elegantnim kostimom ali dolgo obleko. Jasno je, da tvorijo dober stil in so zelo praktične. Sicer ne gre za “kar ene superge”, temveč za bele, največkrat dizajnerske in seveda večno nove. Ker pa smo ženske tudi realna bitja, se prav gotovo zavedamo, da so bele superge včasih znanstvena fantastika, sploh takrat, ko imamo majhne otroke in neprestano tekamo po svetu. Seveda naj bi bilo tako, da se tudi preobujemo, a dan ima 24 ur, zato dobro vem, kako nam včasih preprosto ne uspeva. Sama uporabljam nekaj trikov, ki delujejo tudi pri Sofiinih supergah; tudi ona ima  najraje bele, kar za otroka ni ravno priporočljivo, zato se maksimalno trudim, da zdržijo čim dlje.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Pralni stroj je le za redke primere

Če ste 100% prepričanje, da bodo superge zdržale, potem jih kar vrzite v stroj in operite na 30 stopinj. Če pa so dizajnerske in ste jih več plačale, verjamem, da boste bolj pozorne in tudi zaskrbljene, kako bo z njimi. Ročno pranje je druga izbira; najprej pripravite detergent za ročno pranje in beljenje, ki je namenjeno belemu perilu in potem superge operite z njim, a ne v celoti, samo tam, kjer so umazane. Manj jih zmočite, bolje bo, saj nimate centrifuge, kar pomeni, da v kolikor jih v celoti zmočite, težje se posušijo in seveda tvegate, da izgubijo originalno obliko, ker so običajno debele in zahtevne. Torej pozorno.

Vir: Pinterest

Beljenje vezalk

Vezalke lahko naredijo ogromno in četudi so športni copati nekoliko bolj umazani, vezalke pa popolnoma bele, bo celota delovala kar dobro. Vezalke lahko belite z varikino, lahko pa jih tudi vržete v pralni stroj in bodo tako čiste.

Vir: Pinterest

Menjanje vezalk, če niso bombažne

Če so vezalke sintetične, imate dva problema: prvi je ta, da drsijo in zato ne ostanejo zavezane, torej se boste neprestano sklanjale, drugi je ta, da porumenijo in poti nazaj ni. Nimate druge izbire: zamenjajte jih po hitrem postopku z bombažnimi in boste imele lažje življenje.

Vir: Pinterest

Zobna ščetka in kuhinjske gobice

Majhni pripomočki za veliko srečo. Zobna ščetka zato, ker boste lahko ščetkale vse kote in nežno ter predvsem postopoma odstranjevale umazanijo. Kuhinjska gobica pa vam pride prav za gumo pri strani in podplat. Lahko drgnite z zelenim, grobim delom in se ne bo poškodovalo. Če so superge platnene, pa pazite na bombažne predele, saj lahko zelena goba pušča sledi in jih boste težko odstranile.

Vir: Pinterest

Belilo za WC

To pa je moj must have! Brez njega ni življenja, pa ne le za kopalnico, temveč tudi za superge. Nalijte malo belila na kuhinjsko gobico in očistite gumo pri strani: v trenutku bo bela in bleščeča! To velja za vse gumijaste predele, ki so sploh pri otrocih vedno črni. Superge se ne bodo poškodovale, pazite le, da se ne dotaknete platna, če je barvno, ker ga bo belilo razbelilo in bo na koncu viden svetlejši madež.

Vir: Pinterest

Srečno pri delu! 🙂

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Ravno danes sem se doma spraševala, s čim naj “pobelim” svoje adidaske in sneakerse od hčerke :). Evo, kot naročeno :). Hvala!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.