Kampiranje s stilom

Novi luksuz se razlikuje od starega. Mnogi bodo še vedno kupovali nekaj zelo dragih izdelkov večjih blagovnih znamk, čeprav se je tudi to mišljenje krepko spremenilo. Novo razkošje je sestavljeno predvsem iz tega, kar sodobni potrošniki mislijo in čutijo, da je zanje redka dobrina, zato danes stavimo na vrednote, kot so čas, pozornost, prijeten prostor, mir in tišina. Čas postaja pravo razkošje, saj smo prek pametnih telefonov povezani 24 ur na dan, 7 dni v tednu in kadar koli dostopni šefom, družini in prijateljem. Kar si morda v tem trenutku najbolj želimo, je nazaj pridobiti svoj čas, svoj prostor in svoj jaz. Trend »nazaj k naravi« je že nekaj let pomemben kot odziv na svetovno finančno krizo in prekomerno porabo praktično vsega.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Narava je torej največji trend, prav tako preživljanje časa na prostem. Če vsemu skupaj dodamo ščepec razkošja – čas zase, pozornost družine in prijateljev, naravo, mir in tišino – dobimo glamping. Dodajanje kančka glamurja kampiranju ga pripelje ravno sredi želja sodobnih potrošnikov. Bivanje v velikem šotoru sredi narave z veliko prostora in pravim pohištvom, uživanje luksuzne hrane iz kamina zunaj in dober klepet s prijatelji in družino je sodoben luksuz! Minili so dnevi, ko so bile za kampiranje značilne vlažne noči. Torej, če je bilo vaše zadnje kampiranje blatno in strašljivo, ne skrbite, ker so se časi zelo spremenili.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ne dovolite, da vam slab kamp pokvari potovanje, ko je na voljo dolg seznam različnih kampov, med katerimi lahko izbirate. Izbira pravega kampa je najboljša stvar, ki jo lahko naredite za uspešno potovanje. Mimogrede, Slovenija ima res ogromno lepih glampingov, ki so kar svetovno znani, torej nam ni treba iti prav daleč zato, da najdemo lepo okolje. Če izberete glamping izkušnjo, boste dobile vse, kar želite, če izberete preprost šotor, potem morate biti pozorni na nekatere elemente. Na primer taborna kuhinja je nujna; če načrtujete izlet na prostem, je bistveno, da začnete vlagati v potrebe vaše potovalne kuhinje. Meščani včasih tudi pozabijo, kako temno je na podeželju. Nikoli ne predvidevajte, da bodo ulične svetilke in luči utripale vso noč. Ko greste v kamp, ne pozabite dodati vzdušja z različnimi lučmi. Postavitev Mini-LED in umetnih sveč lahko zagotovi maksimalno izkušnjo romantičnega glampinga.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Glamping ni samo bivanje v šotoru, je veliko več. Je prava duševna izkušnja in nadgradnja kampiranja na bolj luksuzno različico. To je tisto, kar navsezadnje iščejo številni popotniki – zlasti v obdobju po covidu. To je nova filozofija v turizmu. Glamping se v najširšem pomenu besede nanaša na iskanje občutka svobode, v pogojih udobja in sproščenega tempa, kar nikakor ni luksuz in ki popotniku brez pretiravanja ponuja »cenovno ugodno« ekstravaganco. Glamping je »praksa«, ki postaja konkretno življenje, saj ima najmanjši možni odtis v okolju in odlično pomaga pri ponovnem povezovanju z naravo.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.