Kanček bukleja za čudovito pomlad

Veste zakaj je bukle tkanina tako šik? Ker spominja na Chanel. Torej nič hudega, če imate na sebi jakno H&M, saj bo asociacija popolnoma ista. Bukle je prefinjen, damski, eleganten in idealen za jakno, čeprav ga v letošnji pomladi najdemo tudi v kompletih, s tem, da je spodnji del sestavljen iz kratkega, mini krila ali kratkih hlač. Za tiste, ki imajo lepe in vitke noge, je to super, za vse ostale pa so tukaj jakne in prav jakne, samostojne ali denimo s kavbojkami, so res lepa, primerna spomladanska izbira. Bukle omogoča, da se poigrate z barvami, saj je denimo zdaj obarvan v pastelne odtenke. Za njegovim ustvarjanjem se skriva zgodba o intuiciji in predvsem ljubezenska zgodba Gabrielle Chanel, ki si je želela obleči ženske tako, da poudari njihovo ženstvenost in jih hkrati naredi svobodne bojevnike v družbenem obdobju, ko je bilo vse to pravzaprav nepredstavljivo. Tako se je rodila obleka iz tvida in z njo jakna iz bukleja, kot ikona ležerne elegance.

Revolucija. A če je bil včasih bukle rezerviran predvsem za starejše dame, ki so jakne nosile skupaj z biseri in speto pričesko (v slogu Jackie O.) so se danes tudi mladenke odločile za to tkanino, predvsem po zaslugi Zare in Manga, saj jih imam na sumu, da o Chanelu ne vedo prav veliko. Sicer menim, da je vedno dobro poznati začetke in začutiti korenine, saj se je nekje le vse skupaj začelo … Gospa Chanel ima res veliko zaslug, med drugim tudi to, da je znala ustvarjati večno modo, ki se skozi čas sploh ni spremenila. Kar je skoraj neverjetno.

Ta preprosta tkanina je bila zelo aktualna v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Uporabljala se je za redefiniranje silhuet z novimi, bolj ravnimi in bolj strukturiranimi oblikami. Casual eleganco je opredelila svoboda gibanja. Gabrielle je uvedla žepe, prave in ne več lažnih. V prepletu tega materiala je bilo skritih tisoč Gabriellinih skrivnosti, njeno vraževerje, njeni simboli sreče v zlatih gumbih z levjimi glavami. Na gumbih mala verižica, kamelija in dva kovinska simbola C., ki še danes vodita naravnost do nje. Tres chic!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.