Ko se ženske ne starajo

Prepričana sem, da je za dober videz potrebno imeti več faktorjev. Na eni stani odigra zelo pomembno vlogo genetika, na drugi strani to, kar imamo v sebi. Vmes pa so še drugi odtenki: kako živimo, kaj jemo, koliko spimo, ali telovadimo, ali se imamo rade, ali uporabljamo dobre kreme, ali znamo opazovati spremembe in se graciozno starati. In ok, marsikatere gredo pod nož, sploh slavne, a bolj se mi zdi pomembno imeti občutek za to, kdaj se je treba ustaviti in preprosto sprejeti, da so gube del nas.

Elle MacPherson

Danes gre moj poklon izjemnim ženskam. Res jih je veliko in nekatere še danes, s 50+, burijo moško domišljijo. Morda tudi našo, ker odsevajo tisto posebno energijo, ki jo dobiš z leti, ko zelo dobro veš, kje si ter kaj delaš. In ne mislite, da je to malo. Začenjam z Monico Bellucci, 55 let, v enodelnih kopalkah za Madame Figaro. Ne morem verjeti, da sto jo Dolce in Gabbana stlačila v tisto rdečo, fru fru obleko na beneškem festivalu. Bila je kot ponesrečena torta. Ne vem, zakaj, a Monica je najlepša v črnem, morda zato, ker je pač fatalna. Vem, zdaj se vam je pred očmi zavrtela Malena, tudi meni, a čas se je pri njej ustavil. Ima najbrž 10 kg več, je pa prav tako diva sodobnega časa, dovolj mehka zato, da bi jo človek ujel. In tukaj je še ena zgodba, ki jo poznajo mnoge: mož, ločitev, zelo (resnično zelo) mlada nova partnerka, poroka, porod. Amen.

Monica Bellucci
Monica Bellucci
Monica Bellucci
Monica Bellucci

Kaj pa Demi Moore? Stara je 56 let in je na naslovnici zadnjega Harper’s Bazaarja. Ok, slika je čista in koža gladka, ampak vseeno. Ta ženska je neverjetna tako, kot življenje, ki ga živi. Še vedno se mi zdi ujeta v času, ko je oboževala mlajše moške in v zameno dobila še mlajše ljubice. Na tej sliki ohranja super dolge lase, morda niso niti njeni, a nič zato, zdi se mi, da jih zelo dobro nosi. Če jo poguglate boste ugotovile, da je še vedno najboljša prijateljica Brucea Willisa, ki je njen nekdanji mož in morda tudi moški, ki jo je najbolj razumel.

Demi Moore
Demi Moore

In Elle, čudovita Elle MacPherson? 55 let in prav tako super dolgi, blond lasje. Ima tako lepe sinove, da me ne čudi, kako so uspešni v modni industriji. Kaj pa zobe? Ta njen nasmeh je tako bel, da si človek nadene sončna očala, da jo lahko sploh gleda. The body je še vedno naziv, ki ji najbolje pristaja. In čeprav si ga je Heidi Klum že mnogo let nazaj prilastila, je zame Elle pač edina. S telesom, ki ji ga zavidam tudi zdaj.

Elle MacPherson
Elle MacPherson
Elle MacPherson

Ne morem mimo Anne Wintour, urednice ameriškega Vogua. Hudičevka v Pradi in, prisežem, v živo je še bolj antipatična kot v filmu. Nedostopna. Zelo zdolgočasena ti da takoj vedeti, da si odveč, ne le na modni reviji, temveč tudi na svetu. Bizaren občutek. A če se skoncentriram nanjo, lahko rečem: kapo dol. Njena budilka vsak dan zvoni ob 5.45, sledi ura in pol tenisa, nakar črna kava iz Starbucksa in najbrž frizer, ker me nihče ne bo prepričal, da tisti paž ni zahteven. Vidim, da je zelo tonična in v formi, morda se pod očali celo stara, čeprav dvomim. Ni mi všeč, ker v njej ne vidim prijaznosti, hkrati pa se zavedam, da s prijaznostjo, v njenem svetu, ne bi prišla prav daleč.

Anna Wintour
Anna Wintour

Staranje je zelo relativno. Ko pogledam te ženske, se zavem, da za vse nas minevajo leta. Ampak lep nasmeh, urejeni lasje, samozavest in notranji mir lahko delajo čudeže. Četudi koža ni več tako čvrsta kot pri 20, nič zato. Zdi se mi, da so zdaj pomembnejše druge stvari, morda tudi to, da nam je veliko bolj jasno, kako naj bi potekalo lepo življenje.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Lepo, da si na prvo mesto postavila Monico Bellucci. Zame, in verjetno nisem edina, je ona prva in edina femme fatale. Tista prava. Takih ni več veliko.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.