Še vedno aktualno: bele superge

Zdi se mi, da jih gledam že leta in leta, v resnici pa so nedolgo tega postale pravi modni fenomen. Ko so se IT dekleta, fashionistke ter modne urednice odločile, da gredo športni copati tudi z elegantnimi oblekami in krili, je bilo kar prepozno, da bi šle nazaj. Superge so od nekdaj super praktične in me prav ne čudi, da jih Američanke, ki o praktičnosti vedo veliko, nosijo praktično cel dan. Ko zdaj zagledam mlada dekleta v kratkih jeans hlačah in grobih, velikih športnih copatih, doživim pravi dejavu. Isto sceno sem opazila v New Yorku pred 15 leti, a takrat se mi je zdelo, da so bile vse te ženske malo preveč mahnjene na “komot”.

Gucci via Netaporter
Louboutin via Netaporter
Adidas www.mass.si

In glej ga zlomka, moda se seveda vrača, včasih prav nesramno, beli športni copati pa so še kako in. Že to, da jih ves čas imenujemo “superge” (kar seveda izhaja iz zdaj že kultne italijanske znamke Superga), veliko pove o tem, kakšen statusni simbol predstavljajo. So brezčasne in da, tudi zelo uporabne. Ne glede na to, ali ste stare 20 ali 60 let, vem, da jih lahko nosite, in to presenetljivo dobro! Kavbojke so seveda najbolj jasna izbira, a tukaj so tudi plisirana krila, dolge obleke, elegantni kostimi in še kaj bi se našlo. Če imate kos, ki je v resnici dokaj eleganten in ga želite popolnoma zdramatizirati, potem so beli športni copati vaša izbira.

Rene Caovilla via Netaporter
Chloé via Netaporter
Puma www.mass.si
Vir: Pinterest

Če ste v iskanju nove inspiracije, potem naj vam svetujem poulično modo, sploh v velikih modnih prestolnicah, saj tam najdemo ogromno idej, kako kombinirati bele športne copate. In všeč mi je ta nonšalantnost mode, ki se požvižga na pravila in postavlja svoje. Če smo ženske cel dan v gibanju in imamo veliko opravkov, potem je že prav, da smo obute v udobne čevlje. Ali sploh obstaja kaj udobnejšega od športnega copata? Celo tisti super grobi in ogromni znajo biti izredno lahki (tehnologija pač napreduje), je pa vsekakor tako, da niso za vsako nogo (moja številka 40 je denimo dokaj zahtevna …).

Givenchy via Netaporter
Nike via Netaporter
Fila www.mass.si
Vir: Pinterest

Ker bo jesen prav gotovo prinesla tudi nekaj dežja, so športni, usnjeni, beli copati kar zanimiva rešitev. Četudi se umažejo, je tako, da jih z lahkoto pobrišemo in v kolikor so iz dobrega materiala, potem nas tudi grejejo. Nove kombinacije so obogatene s svetlo vijola, roza ali modrimi črtami in prav te nežne barve poskrbijo, da postanejo superge nekoliko bolj ženstvene. Ok, jih ne bi zamenjala s petami, a po drugi strani brez njih ne gre. In ker sem z eno nogo že na tednih mode, je tako, da mi bodo prav gotovo delale družbo in me ne bodo razočarale.

Guess www.mass.si
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Univerzalna obutev torej, za katero sem prepričana, da jo že imate.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.