Kratek paž je lepotni izbor manekenk

Prihod pomladi kar kliče po spremembi in ena najbolj pogostih pri ženskah je nova pričeska. To sezono je IN veliko različnih dolžin, oblik ter barv las – izbor je res velik in verjamem, da bo čisto vsaka našla nekaj zase. Lepotni izbor manekenk pa je paž, ki pravzaprav nikoli ni zapustil samega vrha lepotnih smernic. Od Karlie Kloss, Kaie Gerber, Belle Hadid do Kendall Jenner in še bi lahko naštevali, paž so izbrale vse supermanekenke tega časa. Nekaj navdiha pri njih lahko dobite tudi same, seveda če ste pripravljene na takšno spremembo.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Pri pažu je izredno pomembna dolžina; ta je lahko daljši in sega do ramen ali pa krajši, do ušes. Pri tem bodite pozorne na obliko vašega obraza, strokovnjaki priporočajo, da dolžino izberete glede na strukturo vaših las. Če so lasje ravni in upogljivi, si lahko brez skrbi privoščite tudi krajšo pričesko, pri kodrastih laseh pa raje izberite daljšo različico paža. Seveda vam bodo frizerji, ki so mojstri na tem področju, najlažje svetovali, za kateri tip paža se odločite; ali je to ravno postrižen kot od Belle Hadid ali pa rahlo na stopničke, kot pri Kai Gerber.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Prav tako igra barva las pri pažu zelo pomembno vlogo. Zadnje čase je mogoče opaziti, da se tehnike balayage in ombre počasi  umikajo v ozadje. Prameni so pri svetlolaskah neopazni, pri temnolaskah pa jih skoraj ni. Must have so topli odtenki, medena blond in rjava, če rade izstopate, pa izberite kakšnega od pastelnih odtenkov. Pozitivna plat teh je to, da se zelo rade spirajo, zato ni nobena mavrična barva stalna. Še en detajl, ki ga napovedujejo bolj v jesenskem času, pa je paž z franžami, ta je največkrat ravno postrižen tik nad očmi ali pa čisto skuštran v slogu shaggy.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.