Lepe stvari v mojem življenju

V življenju je najbolj pomembno zaznati stvari, ki nas naredijo srečne. Ne govorim o ogromnih podvigih, dosežkih, o zadevah, ki so včasih dejansko mostovi ali gore, odvisno od zornega kota. Govorim prav o majhnih stvareh, ki jih doživljamo vsak dan in marsikdaj spregledamo, ker smo preveč hitre, preveč slepe ali preveč gluhe zato, da bi jih zaznale. Srčno upam, da se bomo v letu 2019 popravile in postale bolj pozorne na lepoto, nasmehe in srečo, ki so okoli nas. Saj vem, da v kolikor se nahajamo v težki situaciji, težje vidimo lepe stvari, a to še ne pomeni, da jih ni. Možgani sledijo emocijam, zato nikar ne pozabite, da se morate počutiti dobro, saj drugače padete v začaran krog, iz katerega se težko pobereš. Najdite torej tisto, kar vas osrečuje, in delajte na tem, da bo tega čim več!

Dnevnik hvaležnosti

Pišem in rišem, zabeležim, potem ponovno preberem, shranim, naštevam. Dnevnik hvaležnosti je nekaj čudovitega zato, ker ustavlja misli, jih spremeni v besede in poskrbi, da končno vidimo dobre stvari, ki nas vsak dan spremljajo. Poskusite, je zelo enostavno, izredno terapevtsko in še bolj koristno.

Foto: Pinterest

Majhne stvari na moji pisarniški mizi

Radirke, svinčniki, barvice, nalepke, dnevnik, raznorazni listki, koledar. Tega je veliko in zdi se mi, da je v teh stvareh ujet moj svet. Rada jih menjam, tu in tam spreminjam, všeč mi je red, ker sem veliko časa na računalniku, zato je pomembno, da je okoli mene sreča. Čutim jo, zavoham in vsakič znova objamem.

Foto: Pinterest

Slike in napisi na zidu

Pozitivne misli, pastelne razglednice, slike z dopusta, spominki. Pred mano so stvari, ki me osrečujejo, rada jih gledam, rada sem vsak dan del življenjske zgodbe in seveda ne želim pozabiti, da sem doživela ogromno lepih trenutkov, še več teh pa me čaka. Verjamem v vizualizacijo, zdi se mi, da je prav koristno imeti lepe slike pred seboj, ker stimulirajo domišljijo in z njihovo pomočjo si tudi odpočijemo.

Foto: Pinterest

Lak na nohtih

Vedno tipkam in sem zato zelo osredotočena na svoje roke. Všeč mi je, če so urejene, zato skrbno izberem barvo laka za nohte, negujem kožo, se poigram z barvami in naredim tudi nekaj za svojo dušo. Čas, ki ga porabim za lakiranje, je vedno užitek in nikoli breme. Barve izberem po občutku, a veliko je svetlih, ker se tako najbolje počutim.

Foto: Pinterest

Dobra knjiga

Rada berem in sem decembra nabavila ogromno knjig za motivacijo, dobro počutje in s pozitivnimi mislimi. Nekatere še čakam po pošti, saj prihajajo iz tujine. Te knjige so mi všeč tudi zato, ker nimajo veliko besed, imajo pa tiste prave, ki se ti vtisnejo v spomin. IN kup čudovitih slik ali risb, ki me spravijo v dobro voljo. Nakup dobre knjige je vedno odlična naložba.

Foto: Pinterest

Sprehod v gozdu

Imam srečo, ker živim zraven kmetij in gozda, in še večjo srečo, ker imam psa, ki zahteva sprehode. To me motivira, da grem ven, opazujem svetlobo, travo z roso, drevesa, ki se vedno spreminjajo, in hkrati tišino, ki me vsak dan objame. Všeč so mi ti trenutki, ker so mirni in spokojni, imajo svoj pomen in so zelo moji. Pravzaprav samo moji.

Foto: Pinterest

Dišeče sveče

Doma so povsod, v dnevni sobi, kopalnici, spalnici. Všeč mi je njihova svetloba, čarobnost vonja, magičnost … Vedno me spominjajo na nekaj zelo lepega, mirnega, prazničnega. Decembra jih je bilo seveda ogromno, a mislim, da jih ne bom pospravila in tudi ne hranila za “priložnost”, ker priložnost je čisto vsak dan, če se tako odločimo sami.

Foto: Pinterest

Objemi

Pravijo, da so terapevtski in resnično mislim, da dobro delujejo. Ni pomembno, koga objamemo, saj je lahko partner, otrok, starš, prijatelj, sodelavec, važno je, da čutimo in delimo človeško bližino, da se počutimo ljubljene in hkrati tudi podarimo ljubezen. Ne pozabite, da ljubezen potrebuje vsak, zato jo le širimo, je brezplačna in nas vedno naredi srečne.

Foto: Pinterest

Moj kuža

Beatrice. Malo, kosmato veselje, ki diši po domu in me gleda s človeškimi očmi. Če imate doma žival, potem veste, da znajo podariti toliko ljubezni in naklonjenosti, da ti gre včasih prav na jok. Božanje kosmatinca deluje terapevtsko, predvsem za otroke, zato jih čim prej naučite, da je treba živali spoštovati in ljubiti, ker si zaslužijo samo dobro. Tako kot me.

Foto: Pinterest
Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.