Lepi nizki čevlji te pomladi

Počasi počasi lahko razmišljate o sandalih in nizkih čevljih, ki jih boste lahko nosile takrat, ko bodo temperature pri nas pridobile še kakšno stopinjo. In kot kaže se bo to zgodilo prav kmalu, juhu! Tokrat sem se odločila za članek o nizkih čevljih zato, ker vem, da jih vse rade nosimo, mnogokrat pa smo v dilemi, kaj izbrati, ker nizki čevlji niso tako elegantni in seksi kot visoki, a tu in tam so le izjeme. Predlagam torej, da se osredotočimo prav na izjeme in pogledamo, kateri so tisti modeli, ki tvorijo dober stil in niso tako zelo “že videni” ali samoumevni.

Uterque
Uterque
Uterque
Uterque
Uterque
Uterque

Kitten heels so morda najhitrejša izbira, ravno včeraj sem jih nosila in vam povem, da gre za res udobno peto. Hkrati se zavedam, da vsem ni všeč zaradi oblike, tako da najbrž boste za ali popolnoma proti, odločitev je vaša. Ne morem in ne smem mimo balerink, saj jih imamo ženske zelo rade, moški pa dobijo kar izpuščaje, ko jih zagledajo. Moj nasvet je, da pazite na zelo okrogle oblike, ker znajo delovati punčkasto, na podplat zato, ker mora biti raven in brez čudnih gum. Stavite na špičaste konice, so aktualne in nekoliko bolj agresivne, zato vem, da jih boste raje nosile. Pozor: če imate veliko nogo, je mnogokrat tako, da morate nabaviti številko večje, sicer preveč stiskajo. In v tem primeru, saj veste, ni ravno optimalno, če z 41 prideš na 42 …

Uterque
Uterque
Uterque
Uterque
Uterque
Uterque

Veliko je nizkih čevljev, ki se navdihujejo po moški garderobi. Načeloma so nekoliko bolj grobi, a vseeno jih kombiniramo tudi s krili in ne le s hlačami. Imajo vezalke, resice, zaponke, moške elemente torej, ampak znajo biti zelo lepi in udobni. Zadnja moda nam svetuje, da jih nosimo s kratkimi, kontrastnimi nogavičkami, saj tako še bolj pridejo do izraza. Letošnja pomlad narekuje tudi čudaške pete in veliko različnih geometrij; tako smo denimo videle pete v obliki krogle, stožca in še kaj bi se našlo. Tovrstni čevlji niso nujno slabi, so pa vsekakor zelo vpadljivi.

Uterque
Uterque
Pretty Ballerinas
Pretty Ballerinas
Pretty Ballerinas
Pretty Ballerinas

Mules sandali so tisti, ki jih samo nataknemo in so v sprednjem delu zaprti. Najbolje jih je nositi na boso nogo, ker vse skupaj manj drsi, a tudi mrežaste nogavice so v resnici ok. Novi modeli so zelo dekorirani in spominjajo na arabske, eksotične dežele. S takim čevljem lahko dejansko poskrbite za dober, drugačen stil in vam ne bo žal. Topla sezona prinaša tudi nizke, odprte sandale; veliko bo semiša in podplati so lahko popolnoma ravni ali rahlo dvignjeni, kar je za dolgo hojo nekoliko bolje. Tudi nart odigra svojo vlogo, saj se po njem vzpenjajo elastike in trakovi, pozor pa na stopalo in gleženj, saj so tovrstni modeli lepi le na vitki nogi.

Pretty Ballerinas
Pretty Ballerinas
Pretty Ballerinas
Pretty Ballerinas
Pretty Ballerinas
Pretty Ballerinas

Ne smem in ne morem mimo superg, ker jih je na pretek. Zadnji modeli imajo zelo grob podplat in se zavedam, da niso za vse ženske. Če si torej ravno ne upate ali vam tovrstni modeli preprosto niso všeč, stavite na navadne bele superge, bodisi usnjene ali iz platna, ker vedno pridejo prav in jih boste veliko nosile, tudi z dolgimi krili. Le to imejte v mislih, da morajo ostati čiste, zato jih negujte. Za vse ostale pa so tukaj tudi barviti in nekoliko bolj športni modeli, ki tu in tam znajo tvoriti dobre kontraste. Če ste ljubiteljice mokasink, naj vam povem, da je tudi teh veliko; niso tako zelo enostavne kot včasih, ko so nam jih ponujali iz semiša in se je počasi zgodba končala, zdaj so barvite, z zlatimi zaponkami, kovicami, rožami, biseri in s čipko. Vedno stavite na ženstvenost.

Pretty Ballerinas

Naj bo torej korak hiter, udoben in na nizkih petah!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. V casu moje mladosti smo vsem supergam rekli adidaske. Se danes jim oravim tako. In po toliko letih spet prisegam nanje – malo iz sluzbenih razlogov, se bolj pa, ker izgledajo sik in do hkrati udobne.

    In v clanku sem najprej poiskala odstavek o njih….. Haha.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.