Lucyland: Grehi in zmage

Odkrito priznam, da je včasih res težko govoriti o dobrem in slabem stilu, o tem, kaj je super in lepo in kaj ni za nikamor. Ob tovrstnih tematikah vedno znova stopamo po nevidnem robu, kot bi hodili po zelo tanki vrvi, kjer poleg lovljenja ravnotežja dobro veš, da te bo določeno število ljudi hotelo potisniti levo, medtem ko bo ostala večina rinila v desno. Kar hočem povedati, je to, da tisto, kar se meni morda zdi vrhunec dobrega stila, nekomu drugemu predstavlja živi dolgčas in obratno, torej tisto, kar bomo nekatere strogo obsojale, morda druge naravnost obožujejo. Pa vendar lahko občasno potegnem neko rdečo nit dobrega in slabega stila, seveda zelo previdno in z občutkom, a hkrati z veliko mero osebne note.

Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv

Trendi so kul, vendar ne za vsako ceno

To je nekako tako, kot če bi za vsako ceno želele postati slavna pevka, pa čeprav v sebi dobro vemo, da v resnici fušamo kot zmaj. Torej so trendi, ki bodo za nas kot uliti, in so tiste modne smernice, ki bi se jim morale izogniti na kilometre, če le imamo dovolj jasno predstavo o svojem telesu, želenemu videzu in slogu.

Vsak kos ima rok trajanja

Da, tudi tisti, za katerega nam je morda prodajalka zagotavljala, da bo preživel generacije. Že res, da ima marsikatera izmed nas še kose, ki so pripadali babičini garderobi, pa vendar, če jih uporabljamo (in zato jih pravzaprav tudi imamo), potem bodo slej ko prej dosegli ponošen, spran ali razvlečen videz.

Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv

Vedno znova le kavbojke

Nekako se mi zdi, da smo že dolgo narod kavbojk, saj jih obožujemo tako za prosti čas kot za večerne izhode in celo poslovne priložnosti. In pogosto tudi delujejo dobro, a vseeno bi se morali večkrat opomniti (vključno z mano), da to ni edini kos, ki lahko tvori sto in en look.

Trenirka naj ostane doma, v športnih dvoranah oziroma pri rekreiranju

Pregreha, ki nas mnogokrat stane urejenosti in dobrega stila. Drži, da trendi večkrat predlagajo določen športni kos, ki ga lahko vključimo tudi v precej elegantne podobe, a po pravici povedano, to največkrat pristaja le dvajsetletnicam. Naj nam ne bo škoda kupiti čudovite trenirke le za doma. Prepričana sem, da namreč za našo podzavest in samozavest šteje tudi urejenost v domačem okolju.

Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv

Pajkice da ali ne?

Jaz bi rekla raje ne, sploh če smo že prečkale tridesetko. Lahko jih uporabimo za lenarjenje na kavču, gospodinjska opravila ali morda rekreacijo, pa vendar zmerno in z dobrim okusom. Že res, da so super udobne in se nam celo zdi, da v njih naše noge izgledajo boljše, a verjemite, da nas drugi ne vidijo tako, sploh ko dobimo svoja leta. Tudi če vlečemo majico ali pulover, ki sega čez zadnjico, ne.

Poudarjati “pomanjkljivosti” ni nikoli lepo

Torej že povsem zdrava pamet nam pove, da naj bi stremeli h kosom, ki bodo izpostavljali naše adute, ne pa tisto, zaradi česar smo morda kanček nesigurni. Prvi korak je seveda ta, da se postavimo pred ogledalo in si iskreno priznamo, kaj na našem telesu nam je všeč in kaj ne. Včasih je to kar težje, kot se zdi, sploh če smo v mladosti imeli boljšo postavo, leta pa so počasi, neizbežno prinesla svoje. Nič zato, sekiranje ne bo spremenilo ničesar, medtem ko z oblačili in pravilnimi kombinacijami lahko storimo ogromno.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

2 komentarja
  1. Se popolnoma strinjam. Bi pa rekla, da se je bolje drzati svojega stila in ga razvijati, kot pa za vsako ceno “pobirati” aktualne modne smernice. Lahko so nam v pomoc, ni pa nujno.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.