Stilski napotki in must have kosi za oktober

Kaj bi dala, da bi bil oktober tako prijazen kot september! In da bi bilo še nekaj vikendov v slogu sonca in vikendov na morju. Tista svetloba, lesketanje, super čisto nebo in oblački, knjiga v roki in superge na nogah. To je življenje! A oktober kliče tudi po bučkah, oranžni barvi, noči čarovnic, listju, ki hrusta, moštu in grozdju, ki ima tisti poseben vonj. In moda sledi naravi, ne samo s tradicionalnimi barvami, temveč tudi z drugačnimi odtenki. Ste poskusile gorčično? In oranžno? Kako pa ste s pasteli? Skratka, veliko novega za vsako izmed nas. Dobrodošel, oktober!

Vir: Pinterest

Burgundy

Je morda najbolj jesenska med barvami in je morda tudi edina, ki dejansko deluje jesensko. V poplavi barv, ki nam jih narekuje moda za mrzlo sezono, ni prav veliko prostora za klasične odtenke. Oziroma je, če si ga le vzamemo.

Aross via Netaporter

Obleka z rožami

Kot že rečeno so rože detajl, ki nekoliko nadaljuje poletno zgodbo. Najlažje bo, če si jih omislite na temni podlagi, v resnici pa je ok, četudi so na beli tkanini. Velike ali majhne, važno je, da delujejo sveže in spomladansko, v pričakovanju lepega vremena!

Jacobs via Netaporter

Ruta ali šal

To je prav gotovo dodatek, ki ga morate imeti in o stilu pove veliko. Če ste nore na znamke, potem so Ferragamo, Gucci ali Hermes praktično nujni, v nasprotnem primeru stavite na kaj barvitega in dovolj toplega, da vas prijetno greje.

Loewe via Netaporter

Korektor

Ne vem, kako je z vami, a v kolikor poleti resnično nisem imela podočnjakov, so se zdaj prikazali. Seveda manj spim in zato potrebujem več korektorja (pa tudi več spanja!). Novi trendi pravijo, da je kar dobro, če ga pomešamo s pudrom, da je koža bolj uniformirana in gladka. Poskusite.

Charlotte Tilbury via Netaporter

Športni copati

Vse kaže, da brez njih ne gre. Nova generacija športnih copatov je dovolj atraktivna, da se vanjo hitro zaljubiš. Nosimo jih s hlačami, kavbojkami, oblekami in krili, vse je dovoljeno. Beli so nujni, a tudi črni so dobra izbira. Osebno bi dodala še kaj fluorescentnega.

Rick Owens via Netaporter

Živalski potisk

Letos ga je veliko in meni je kar všeč. Lahko gre za majhen dodatek, ali pa za kos, ki je občutno večji in zahtevnejši. Živalski potisk deluje povsem zimsko in tudi sofisticirano, če ga le znamo nositi in se v njem dobro počutimo.

Aross via Netaporter

Glitter

Kaj naj dodam? Bleščice morajo biti in seveda ne le za zvečer ali posebne priložnosti. Odličen nakup so salonarji z bleščicami, saj gredo tudi h kavbojkam in tvorijo zelo lepo celoto. Srebrna in zlata sta na prvem mestu, potem so tukaj še ostale barve. Jaz se jih res ne bi branila!

Givenchy via Netaporter

Šminka s svinčnikom

Tako kot smo se mazale v starih časih, torej najprej rob in potem šminka. Všeč mi je ta “stari način” mazanja, ker ustnicam podari popolno podobo. Kot razumem, ponovno prihajajo mastne šminke in glossi, ker smo se mat videza malo naveličali. Juhu, jaz sem vedno za!

Nars via Netaporter

Teddy plašček

Veste, kaj mi je pri tem plašču še najbolj všeč? Da gre v pralni stroj! To je res super in zdi se mi prav praktično, da ne potrebuje posebne nege. Izbrala bi pastelno barvo, roza ali modro, ker gre s kavbojkami in je enostavna za kombiniranje.

Stand Studio via Netaporter

Osvetljevalec

Vse kaže, da se ne bomo več sončile, oziroma je poletje samo še spomin … Seveda do naslednjega! Osvetljevalec je super zato, da vsaj malo podaljšamo zagorel videz in koži podarimo sonce ter malo bleščic tam, kjer jih drugače ni. Bodite pa vseeno zmerne.

Huda beauty via Netaporter
Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.