Lucyland: Moja lepotna spoznanja

Tokrat malo drugačna, pa vendar včasih ravno toliko pomembna tema. Že res, da je najočarljivejša lepota tista v nas samih, pa vendar prvi vtis ponavadi naredi ravno naša zunanjost. Naj vam priznam, da sem najboljše trike, največje nasvete in vsekakor najpomembnejša spoznanja odkrila šele takrat, ko sem vstopila v trideseta. Zakaj? Morda zato, ker prej nisem bila dovolj pozorna, morda tudi zato, ker so informacije vseh vrst v zadnjih letih postale izredno lahko dostopne, zagotovo pa predvsem zato, ker svoje telo, navade, zahteve in nenazadnje tudi potrebe dodobra spoznamo šele takrat, ko zares dozorimo.

Najprej zdravje kože, potem ličenje

Vem, vem, o tem danes čivkajo že vrabčki na veji, a mnoge se tega še vedno ne držijo. Še tako lep make-up look bo na umazani, slabi koži deloval grdo in čeprav za socialna omrežja obstaja nešteto filtrov, ki bodo skrili tudi najmanjše nepravilnosti, bomo v živo še vedno izgledale grozno. Dodobra torej raziščimo svojo kožo ter s pomočjo interneta, knjig, kozmetičarke ali kar dermatologa ugotovimo, v katero kategorijo sodimo. Včasih je rešitev za zdrav izgled povsem preprosta, včasih so potrebne velike spremembe ali celo zdravljenje, pa vendar – obraz je najbolj izpostavljen in opažen del našega telesa, zato je edino prav, da mu posvetimo nekoliko več časa.

Pred leti sem tako na primer prišla do spoznanja, da moja, sicer super občutljiva, svetla koža sploh ne sodi med mastno in da je masten lesk zgolj posledica zares dehidrirane in v resnici zelo suhe kože, predvsem pa njene povrhnjice. Prav tako me je presenetilo dejstvo, da rdečica na licih ni nekaj normalnega, vsakdanjega, temveč, da je to posledica rozacee. In kako torej rešujem kožo danes? Polagam vam na srce, da za začetek iz svoje negovalne kozmetike, kadar se le da, črtate odišavljenost oziroma parfum, ne glede na to, ali je umetnega ali naravnega izvora. Pri meni je slednje zares spremenilo kvaliteto kože na bolje, zato med iskanjem novih proizvodov večkrat zavijem celo na otroški oddelek. 😉

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Pravi ton in podton sta najvažnejša

Eh ja, iskanje pravega odtenka pudra pa je podvig. V trgovini deluje kot ulit za našo kožo, doma oziroma na dnevni svetlobi pa izgledamo, kot da nosimo masko in sta naš obraz in vrat vsak v svojem letnem času. Velika poteza se je sprijazniti z dejstvom, da v večini primerov potrebujemo svetlejši odtenek, ki ga včasih pri naši najljubši znamki pač ne bomo našle. Nič zato, danes zares obstaja nešteto možnosti in med njimi nedvomno obstaja tudi tisti najlepši za nas. In ko ga najdemo, se ga mnoge držimo še več let, kajne?

Vedno urejena pričeska

Ste kdaj opazile damo v preprosti, lahko celo športni opravi, pa vendar je delovala tako zelo urejeno, čeprav je nosila le naraven make-up, nohte v nevtralni barvi ter minimalističen nakit? Lasje so tisti, ki lahko naš izgled povzdignejo ali pa ga povsem pokvarijo. Od barve do oblike, pa vse do čistoče, šteje namreč prav vse. In ker imamo vse kdaj slab dan s frizuro, obstaja ogromno dodatkov, kot sta recimo klobuk ali ruta, ki skrijeta še tako velike napake.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Naravno je lepše

Večna razprava v svetu lepote. Trendi narekujejo eno, zdrava pamet pa drugo. No ja, osebno nimam čisto nič proti manjšim lepotnim popravkom, dokler so ti zares potrebni in v mejah normalnega. Za ene je to nos, za druge so ustnice, spet za tretje morda smejalne gubice. Problem nastane takrat, ko to postane obsedenost in oseba na koncu deluje kot “spaka”. Ali pa slaba kopija kake slavne influencerke, kar je najbrž še huje. Po mojem je v resnici zelo težko doseči, da vse skupaj na obrazu deluje v pravem razmerju, kaj šele, da izgledamo naravno. Včasih so ravno “napake” tiste, ki nas delajo edinstvene.

Nič zato, če nam ne paše vse

Obožujem, ko ženske znajo dobro nositi rdečo šminko, pa vendar se sama preprosto ne najdem z močno rdečimi ustnicami. Kadar si jih zaželim, si zato raje omislim rdeč gloss, ki nudi ravno prav obarvanosti in nege. Ta pomlad je podčrtana z lepotnimi trendi, ki namigujejo predvsem na intenzivna senčila, a verjamem, da se z njimi mnoge ne bodo nikoli srečale. Nič zato, dekorativna kozmetika je tu zato, da se z njo poigramo ter najdemo pravi izgled tudi zase, ne pa zato, da nosimo čisto vse, kar ponujajo smernice.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.