Mamice za kapo dol

Te dni sem v Ameriki našla zelo zanimivo revijo, namenjeno mamam, in pomislila, da jo moram čim prej deliti z vami. Ker je pač tako, da so mame vesolje zase in tista, ki ima otroka, ve, o čem govorim. Ta revija je zbirka različnih zgodb, seveda uspešnih, o tem, kako si najbolje organizirati čas, kako prirediti dobro zabavo za svojega otroka, kako najti čas za kopel s sivko in speči najboljšo jabolčno pito. Nasmejala sem sa ob branju zgodb, ki se lahko dogajajo v ZDA ali pri nas, saj je dejstvo da smo si vse zelo podobne. Nekoč sem si kupila spodnje hlačke z znakom Wonder Woman in čeprav jih nisem nikoli oblekla, je že tako, da morajo biti v mojem predalu. Vsaka izmed nas je po svoje takšna in prav vsaka bi si zaslužila najboljše, predvsem pa hvaležnost s strani družine, kajti, saj veste, če se zrušimo me, potem se zruši vse.

Vir: Pinterest

Vedno bi bile lahko boljše

Seveda, a tudi slabše. S tem želim povedati, da smo zelo nagnjene k temu, da smo brezhibne in pozabimo, da ima dan 24 ur,  hkrati so tukaj tudi ljudje, ki bi nam morali pomagati. Super mama zna odklanjati pomoč zato, ker je vajena narediti vse sama, ne zato, ker je ne potrebuje. Drage moje, saj vem, da bi moral marsikdo brati naše misli in četudi rečemo “Ne, hvala”, vseeno pomagati. A vesolje ni poskrbelo, da imajo vsi že v osnovnem paketu te magične antene, ki vse zaznajo, marsikdaj gre za dodatno opcijo, za katero je treba doplačati. Torej vprašajte in poskrbite, da ne delate vsega same.

Vir: Pinterest

Pinterest, Instagram in ostalo

Sama uporabljam vse možne platforme za promocijo, ampak vedite, da so zelo nerealne. Včasih zagledam te čudovite mame na Pinterestu, ki potiskajo vozičke v visokih petah, in postanem prav jezna. Ok, je samo slika, a v resnici dobro vemo, kako stojijo stvari: mame smo tudi zato, ker nas otroci umažejo, razjezijo, kradejo čas in poskrbijo, da ne moremo brati. Torej vedite, da je povsod isto, po vsem svetu, a v tem je tudi nekaj čarobnega, najbrž zato, ker nas vse te situacije naredijo močnejše. In ko sem v hudi stiski, si mislim: če sem rodila, potem bom zmogla še to … Saj veste,  o čem govorim, kajne?

Vir: Pinterest

Čas zase

Mislim, da zgrešimo takrat, ko si ga ne vzamemo. In če je zdaj na drugi strani kakšna novopečena mamica, me bo morda miselno poslala k vragu, ampak vem, o čem govorim. Mame se kar spojimo z otroci, pozabimo na lastne želje in potrebe in potem se kar zgodi, da smo stare 60 in bi rade kam šle, morda tudi še kdaj plesat, na večerjo ali na dopust z najboljšo prijateljico in izpademo čudakinje. Veste, zakaj? Ker je treba postaviti meje, že takoj, in jasno povedati, da je otrok najlepša stvar na svetu, da smo tudi me žive in pametne, kar pomeni, da si tu in tam želimo biti same.

Vir: Pinterest

Za hude trenutke …

Tiste, ko gre vse narobe in nujno potrebuješ trik, da rešiš situacijo, kar najbrž drži predvsem v trenutku, ko imaš doma pubertetnika. In zelo podobno je z majhnimi otroci, ki ne znajo povedati, da so lačni, temveč začnejo neskončen proces sitnosti in se sprašuješ, kdo je ukradel tvojega otroka, ker je bil pred petimi minutami še normalen. Kar potrebujete, je sledeče:

  • Bobi palčke – ker potešijo lakoto takoj in bo otrok mirneje čakal na obrok (ki ga mnogokrat potem ne bo v celoti pojedel, ker se je že nasitil s palčkami in jih noče nehat jesti …)
  • Kokice – če imate pubertetnika, je to dobra rešitev za vse trenutke, ko je pred računalnikom ali televizijo (torej vedno), ker bo vedel, da mislite nanj in mu ponujate servis, kot bi bil v kinu
  • Bolognese omaka – ker so testenine zakon in jih naredie najbolj hitro, torej so te omake res dobra rešitev in najbrž so tudi prva stvar, ki jo začejo otroci sami uporabljat takrat, ko se potikajo po kuhinji
  • Čokolada – ker vem, da vam bo padel sladkor in je naslednja faza tema pred očmi, zato kar pogumno s koščkom čokolade. Ne bom pametovala, da mora biti temna, imejte pač tisto, ki vam je všeč in ustavite se le takrat, ko bo svet lepši. Amen.
Vir: Pinterest

Osebna nega

Nujno si vzemite čas za lepotne obrede, ki so lahko zelo enostavni in vedno delujejo. Topla kopel, masaža stopal, lak na nohtih, piling obraza, maska proti gubam. Ko naredite nekaj zase, je resnično tako, kot bi sebe objele, dobite več energije za ostale in boste manj utrujene. Če ste v neprestanem pogonu za druge, je tako, da vam hitreje popustijo tudi živci, lepotni obredi pa lahko vzamejo le 20 minut in se v hipu počitte bolje. Včasih je kar dobro pustiti vse in se malo resetirati.

Vir: Pinterest

Za zaključek: razkošje je čas, ki ga imate za najbolj banalne stvari. Ko spečrte torrto, pripravite kosilo, zaključite vikend, ki je bil še kako zahteven, ne pozabite nase. Nekajminut zato, da ponovno blestite, pa četudi gre le za branje enega poglavja pri romanu, ki vas čaka na nočni omarici že pol leta …

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
  1. Draga Lorella:),
    Joj kako super in navihano napisano:), nasmejala sem se tudi jaz, in vse drži, zelo dobrodošli napotki še posebej zdaj septembra, ko bo vsem primanjkovalo časa:)….hvala iz srca, ker tako lepo misliš na nas…mame, žene…zlata si res!
    Objem, Karin

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.