Moč črne, danes in vedno

Nekateri bi lahko tudi trdili, da se lahko črna od glave do pet zdi nekoliko dolgočasna ali celo že stokrat videna, vendar so najboljše ideje za popolnoma črno obleko vse prej kot to. Če denimo pogledamo serijo neverjetnih oblek, prikazanih na zadnji Versacejevi reviji v Los Anegelesu, nam je hitro jasno, kako je lahko črna resnično šik.

“Rada imam to mesto, rada imam ljudi in sproščeno vzdušje,” je dejala Donatella Versace v intervjuju pred revijo. Zlasti v tem letnem času je Los Angeles za Versace dom stran od doma – navsezadnje je oblikovalka preživela veliko oskarjevskih vikendov v slogu dela z nominiranci za nagrade, ko so se zgodile še zadnje probe za rdečo preprogo. Tokrat pa je bila v središču pozornosti sama Donatella s kolekcijo, ki je navdušila vse.

Kolekcija se je odvijala v garaži s čudovitim pogledom na lesketajoče se mesto. Versace se je vrnil h ključnim trenutkom sredi 90. let. Najvidnejši navdih so bile podobe Kristen McMenamy, ki jih je leta 1995 ovekovečil Richard Avedon. Elegantno krilo, ki ga je McMenamy nosila na teh fotografijah, je bilo krojeno tesno ob telesu in polno zlatih gumbov, značilnih za znamko. “Želela sem se vrniti h kroju in obliki oblačil, se osredotočiti na popolno malo črno obleko, popolno črno obleko nasploh,” je dejala Donatella. Gigi Hadid je otvorila predstavo, oblečena v videz, ki odraža te elegantne proporce. In seveda ni bila edina vrhunska manekenka, ki si jo je privoščila modna hiša: Versacejeva najljubša Naomi Campbell je nastopila na modni pisti v črni obleki do gležnjev z okrašenim oprsjem.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.