Moda za punčke, hčerke in sestrice

Naj najprej obrazložim, zakaj članek na to temo, saj ne pišem prav veliko o otrocih. Pa vendar, vedno bolj pogosto me bralke sprašujete, kako in kaj glede otroške mode. Ker sem mama 9-letne Sofie, je že tako, da se mi vsaj približno sanja, kaj in kako, po drugi strani pa vam kar takoj povem, da se moja pričakovanja marsikdaj ne skladajo z njenimi željami. Punce so namreč najraje v kavbojkah in legicah, v majicah s kapuco in z rokami v žepu, zato sem morala požreti kepo in pozabiti na vse tiste obleke iz tila ter oblekice v slogu dobre vile. Pač jih ne kupujemo. Vseeno pa so se z leti stvari vsaj malo stabilizirale in zdaj je tukaj obdobje neoprijetih hlač z visokim pasom, daljših pletenin in super čistih las. Juhu. Bližamo se mojemu idealu. Za tiste, ki vas torej zanima, je tukaj moj osebni izbor.

Obleke da, obleke ne

Ugotovila sem, da morajo biti dovolj dolge in nujno udobne. Torej tiste telirane in lepo krojene odpadejo. In tudi tiste z različnimi otroškimi liki. Obleka zelo spominja na tiste, ki jih nosim tudi sama. In povem vam: otroci jih nosijo tudi zato, ker v teh oblekah vidijo kanček svojih mam.

Vir: Pinterest

Živalski potisk

Ko sem Sofii prvič nabavila hlače z živalskim potiskom, je njenega očeta skoraj kap. Kako??? Pa vendar, živalski potisk ima svoj šarm in otrokom je všeč. Majhne stvari za velik učinek, podobno kot pri nas. Vsekakor ne od glave do pete, saj kot bi pripomnila moja princesa: “ne grem v džunglo”. Amen.

Vir: Pinterest

Usnje da, usnje ne

Usnjeni kosi za otroke so lahko zelo rokerski in hkrati poskrbijo za dober stil. Osebno bi prej stavila na jakno kot na hlače, oziroma tako: hlače morajo biti res kvalitetne, sicer nič ne grejejo in lezejo dol. Elastika v pasu ni rešitev, boljši je normalen kroj jeans hlač.

Vir: Pinterest

Dolge pletenine na zadrgo

Te pridejo vedno prav. Preprosto oblečeš in hop, si takoj pripravljen. Otroci ne marajo stvari čez glavo in sploh zjutraj, ko so še zaspani, so tovrstni kosi dokaj moteči. Dolge in pletene jope na zadrgo so super odločitev.

Vir: Pinterest

Bleščice

Če se lesketa, so punčke kar navdušene (in tudi določene mame, kajne?). Bleščice so vedno dobra izbira, najdete jih predvsem na majicah in se z njimi lahko poigrate. Lepe so na jeansu, zato omogočajo kar nekaj eksperimentiranja. Meni so všeč, a to že veste.

Vir: Pinterest

Bluze in srajce

Ker se punčke dobro počutijo v hlačah in tu in tam le pride priložnost za kaj bolj elegantnega, je bluza dobra odločitev. Za male princese najdete čudovite boho modele, kariraste srajce, s srčki, rožami ali preprosto bele in z lepim ovratnikom. Vedno pridejo prav.

Vir: Pinterest

Prava obutev

Naj bo topla in ne preveč draga. Sofii raste noga skozi noč, če bo šlo tako naprej, bo prišla na številko 44 in potem bom res zaskrbljena. No, če bo po mami, bo dosegla 40, kar tudi ni slabo. Kupite pametno in lepo, se da, morate pa vedeti, da na prvo žogo ne bo šlo. In nujno imejte punčko zraven, drugače boste zgrešile številko, model, barvo. Vse.

Vir: Pinterest

Bunde malo drugače

Pri otrocih je super to, da lahko veliko eksperimentirajo. Poleg tradicionalnega in klasičnega so tukaj tudi druge barve in posebni modeli. Nujno nabavite eno številko več, da bo vsaj za dve leti. Nima smisla kupovati nove vsako zimo, raje imejte odnos do kosov in jih pravilno negujte.

Vir: Pinterest
Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
    1. Za Sofio kupujem največ v Zari, ker ji je njihov stil zelo všeč. Bombažne majice v H&M, na netu najdem kakšen lep dodatek na Asosu, tu in tam gremo do outleta pri Venezi, McArthur Glen, so pa stvari kar drage tako, da ni mi najbolj smiselno, ker vse preraste v dveh mesecih 🙂

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.