Modna kombinacija, s katero ne moremo zgrešiti

Kljub temu, da se letošnje smernice pogosto ozirajo v preteklost ter iz nje kot navdih črpajo predvsem divje, moško obarvane in punk oziroma grunge preurejene outfite, pa vendar ne gre spregledati tudi druge, veliko bolj ženstvene plati trenutnih trendov. Ena od kombinacij, ki nudi vrhunec prefinjenosti in nasploh deluje super ženstveno, je nedvomno ravno duo ogrinjala in škornjev. To je ena tistih podob, s katero to jesen in zimo zagotovo ne moremo zgrešiti, ne glede na našo postavo ali leta.

Poulična moda
Poulična moda
Poulična moda
Poulična moda
Poulična moda

Ogrinjala so tokrat doživela pravi preporod in čeprav drži, da brez tega vrhnjega kosa ne mine nobena prehodna sezona, pa vendar tokrat izstopajo veliko bolj, kot pa so morda v zadnjih dveh letih. Gre za različne dolžine, a najpopularnejše so zagotovo daljše, ki segajo do ali še raje preko kolen. Prav tako so močno raznoliki sami materiali, kjer se poleg klasične volne najdejo celo usnjeni kosi, bistveno raznoliki pa so tudi modeli z ali brez rokavov, kjer zagotovo zmagajo slednji. Veliko pozornosti gre nameniti tudi detajlom, kot so ovratnik, kapuca, gumbi in seveda same linije, ki pogosto nudijo razgibanost in asimetrijo. Bolj kot barve so ta hip v ospredju njihovi vzorci, vrste pletenja in dekorativni elementi, sploh karo in črte, cvetje in etno potiski. A kljub slednjemu v samem vrhu ostajajo enobarvni primerki, ki največ vsestranskosti in nosljivosti nudijo v odtenkih rjave, peščene in nude, bele in bež, črne, rdeče, modre in kaki zelene.

Boss
Max Mara
Etro
Max Mara
Salvatore Ferragamo

Škornji ali gležnjarji naj vsebujejo retro pridih, a dovolj so že povsem klasični, usnjeni škornji s peto ali brez nje. Za popestritev si lahko omislimo škornje v beli, rumeni, rdeči ali kakšni drugi drzni barvi, v kavbojskem stilu ali morda z nenavadno, odštekano obliko petke. In kaj obleči pod ogrinjalo? Najbolj sigurna v tem primeru so midi, ozka krila, usnjene ali elegantne hlače, dobrodošlo je tudi mini krilo oziroma obleka, medtem ko so zgoraj skoraj obvezni tanjši puliji, srajce ali razkošne bluze.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.