Modni detajli na hlačah, ki jih nismo vajeni

Trendi na področju hlač za letošnje leto so prinesli kar nekaj svežine in modnih detajlov, ki ne razočarajo. Te brez dvoma niso nič kaj dolgočasne in poskrbijo za tisto piko na i pri izbiri modne oprave. Prvi modni detajl je razporek na hlačnicah, ki smo ga sicer vajeni na oblekah in krilih. Ta je lahko na sprednji strani hlačnic ali pa tudi na stranski. Razporek lahko vidimo na različnih modelih hlač, od jeans, pajkic do vse bolj elegantnih, a skupno jim je to, da so bolj ozkega, skinny kroja. Victoria Beckham je svojo različico pokazala v elegantnem modro bež outfitu.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Pas na hlačah je letošnje leto doživel preobrazbo in jeans modeli so tisti, ki prinašajo največ novosti. Prva opazna sprememba je, da lahko na jeans hlačah namesto enega, klasičnega pasu z gumbom, najdemo tudi kar dva. Ta največkrat spremlja jeans hlače z visokim pasom, hlačnice pa so različnih krojev. Dvojni pas pa je lahko tudi v obliki traka in gumba, to pomeni, da je med pasom in trakom prostor – ta oblika je prevladovala že v topli sezoni s krajšimi modeli hlač. Tovrstne hlače so že same po sebi statement kos, zato naj bodo ostali kosi oblačil in modnih dodatkov čim bolj preprosti.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Še zadnji modni detajl, ki je opažen na jeans hlačah, je križ-kraž zapenjanje hlač. Gumb ni na mestu, kjer smo ga vajeni, temveč malce nižje zašit in tako ustvari križ-kraž zapiranje. Ljubiteljice elegance, ki pa vam je ta trend neznansko všeč, boste lahko našle bolj elegantne hlače s križ-kraž zapiranjem in s pomočjo teh lahko ustvarite moden videz. Zelo lepe so kombinacije takšnih elegantnih hlač in blazerja v matchy-matchy barvah, ki ga lahko velikokrat vidimo na ulicah vseh večjih modnih prestolnic.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.