Moj dom, moj svet

Ko tu in tam predavam o modi, vedno povem, da je življenjski slog nekaj zelo kompleksnega, kar se prav gotovo začne v glavi. Seveda lažje živimo, če imamo na voljo nekaj več denarja, a denar ni ključnega pomena za stil, pomaga pa veliko, če kupujemo dizajnerske stvari. Z leti sem sicer ugotovila, da dizajnerske stvari niso vedno tako zelo prestižne, kot se zdi. Že to, da so mnogokrat narejene na Kitajskem ali v Indiji, kot Zara in H&M, mi da misliti. In z leti sem prav tako ugotovila, da mi lepa obleka nič ne pomeni, če ne živi v lepem kontekstu, torej lepem domu, kjer je vse na svojem mestu, kjer je dobra energija in kjer obstajajo kotički, ki mi omogočajo, da se počutim preprosto dobro. In srečno.

Foto: Zen

 

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Živim v pastelnih barvah. Če bi bilo možno, bi vse vas povabila na kavo kar k meni domov, saj vem, da bi se dobro počutile. Vsak kos, ki ga pridno hranim v kredenci ali je del mojega vsakdana, je tam s smislom, zgodbo in stilom. Ta stil je povsem moj, shabby chic, zelo navdahnjen s Provanso in skrajno pomirjujoč. Če bi danes ponovno opremljala svoje stanovanje, mislim, da bi izbrala podobne, ali celo iste kose in bi še vedno poskrbela za detajle, ker brez njih ne gre. Take detajle najdem tudi pri nas, denimo v trgovini Vonj Narave v Ljubljani, saj že ko stopiš vanjo, veš, da si prišel v popolnoma drugačen svet.

Foto: Zen

 

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Morda jih poznate, saj pri njih najdete vse sveče Yankee Candle, in povem vam, da jih je ogromno. Ne vem, če obstaja kaj lepšega od dišečega doma, ki te mirno in zvesto čaka takrat, ko prideš domov, odpreš vrata in te kar objame. Sveče nas ob vsaki sezoni presenetijo z novo kolekcijo in jesenska je prav gotovo mamljiva. Farmers Market je njihova nova serija dišav, tako da je v tem trenutku program še bolj bogat. V trgovini sicer najdete tudi druge predmete za dom in dušo, ki znajo poskrbeti, da postane vsak kotiček nekaj posebnega: lanene blazine in zavese, čipkasti tekači za na mizo, čudovite skodelice za kavo (z majhnimi rožicami in angleškim pridihom, da se ti kar meša), krožniki, lučke za nočno omaro in še kaj.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Koncept je dobro počutje in to je tudi splošen cilj, ki ga imamo vse. Mnogokrat sem napisala, da dom ni samo kraj, v katerem živimo. Ima svojo dušo, ki je tesno povezana z našo. Potrebuje in zahteva spoštovanje zato, da nas lahko objame takrat, ko najbolj potrebujemo. In ni vseeno, kam ter kako postavimo stvari, predvsem pa ni vseeno, kakšen je naš odnos do njih. Rada sem pozorna na detajle in zaznavanje stvari, ki so pomembne za mojo notranjo srečo. Ni skrivnost, da sem nora na sveče, saj jih mnogokrat opazite takrat, ko slikam dom ali sebe doma. A poleg teh so tukaj tudi dišave za dom (od palčk do električnih ter tistih, ki jih damo v omaro – mimogrede ima Yankee Candle odlične pripomočke, jaz sem obsedena s Clean Cotton, ki je sicer zelo tradicionalna, ostaja pa ena izmed naljubših), lučke povsod, lep porcelan, zavese s čipko, blazine (ki jih rada menjam) in ogrinjala s krpanko. Vse te stvari najdete tudi v trgovini Vonj Narave v Ljubljani in Celju.

Foto: Zen

 

Foto: Zen
Foto: Zen

PS: Naj še dodam, da na njihovi spletni strani www.yankeecandle.si lahko kupujete vse sveče, ki so v trgovini na voljo tako, da postane nakup še hitrejši in prijaznejši. Od srede 21. avgusta do petka 23. avgusta pa prišparate 15% s kodo lorella15.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.