Moj izbor: šest različnih jesenskih čevljev za super stil

V italijanščini ji rečemo “stampa cocco”, kar bi v prevodu pomenilo krokodilji potisk. A pozor, ne gre za krokodiljo kožo, samo za potisk, s posebnimi kvadratki, ki spominjajo na krokodila. Letos je tega res veliko in se ta vzorec nahaja na čevljih, torbicah, pasovih. Od nekdaj je sinonim za eleganco, zato smo ga v preteklosti gledali predvsem na salonarjih s peto, kasneje pa se je preselil tudi na druge kose. Zanimivo je, da so v letošnji jeseni v ospredju prav gležnjarji s krokodiljim potiskom: lepi, po svoje elegantni, predvsem rjavi, črni ali bordo, tvorijo zelo zanimive kombinacije. Malo sem se poigrala z različnimi modeli, vse sem našla v Massu, in tako je nastala moja modna zgodba s čevlji.

Foto: Zen

Kombinacija #1 Kanček odtenka burgundy in dolgo krilo

Končno sem si omislila ta crop top, ki ga v omari gledam že pol leta! Belega sem hitro spravila v promet, črn pa se je kar valjal … No, dolgo krilo iz tila mi je od nekdaj zelo všeč in tukaj sem se poigrala z plastenjem. Piko na i doda blazer s potiskom in vinsko rdečo barvo, ki se poveže z gležnjarji.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Kombinacija #2 Rjavi gležnjarji in usnjene hlače

Najbrž je res, da gredo povsod, a osebno jih najbolje vidim s kavbojkami, usnjeno jakno ali širšimi hlačami. Odločila sem se za bež in povsem jesensko kombinacijo. Razmišljala sem tudi o volnenih kratkih oziroma bermuda hlačah; znalo bi biti zanimivo.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Kombinacija #3 Motoristični škornji in til

Zakaj ne? Zelo so mi všeč kontrasti in ta kombinacija je ravno prav odbita, da deluje. Če bi obula visoke pete, bi bila zelo princesa, tako pa til izgubi romantično noto in ga škorenj zelo zdramatizira. Super dodatek je usnjena jakna; no, ta kombinacija ni ravno za v službo, a mi je bila zelo všeč.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Kombinacija #4 Motoristični škornji in blazer

Tudi ta kombinacija mi je zelo pri srcu in je prav za vsak dan. Svilen top s čipko, črn blazer, kavbojke in biker škornji. Všeč mi je zato, ker škornji podarijo celoti kanček agresivnosti, kar je vedno dobrodošlo takrat, ko želimo vnesti mladostno noto.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Kombinacija #5 Elegantni salonarji in modra

Da, to pa sem 100 % jaz. Zelo so mi všeč pletenine letošnje jeseni in super so s svilenimi ali satenastimi kosi. V tem primeru gre za dolgo krilo in čudovito modrino. Mislim, da to vedno deluje in v tem primeru čevelj mora biti eleganten. Temno moder salonar s krokodiljim potiskom je res prava izbira.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Kombinacija #6 Športni copati in burgundy

Tudi ta kombinacija je posrečena. Pletenina, usnjene hlače in športni copati v jesenskem odtenku, prav za vsak dan in zelo sproščeno. Od vseh modelov so bili ti najbolj udobni in lahki, kot jih ne bi sploh nosila. In všeč mi je tudi ta burgundy odtenek, ravno prav sofisticiran in ravno prav zimski.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Vse izbrane čevlje najdete tudi na internetu, in sicer na www.mass.si.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

14 komentarjev
 1. Waaaaau, kako dobre kombinacije

  Draga Lorella, vedno vas občudujem ko vas gledam z visoki petkami: tako ste lepi !
  Jaz jih, žal, več ne morem obut (proteza v kolenu), zato me vedno razveselite s kakšno “nizko varianto” – HVALA!

  Lep pozdrav iz sončne Štajerske!

 2. Pozdravljena,
  Ali bi mi za primer kakšnega dogodka tudi lahko svetovala kaj naj oblečem?
  Ste namreč dobra poznavalka mode, rada vas gledam kot gostjo v Dobro jutro.
  Vse dobro.
  Tanja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.