Nova pločevinka illy Art Collection je tukaj

V sodelovanju z izbranimi svetovnimi umetniki je leta 1992 nastala zbirka illy Art Collection, ki združuje serije skodelic in pločevink, poslikanih z umetniškimi deli. Namen projekta illy Art Collection je združiti čutni užitek popolnega espressa z estetiko in kulturo pitja kave. Ko kavo illy pijete iz umetniško oblikovane skodelice, v eni potezi združite aromo in okus mešanice z vidno in otipljivo izkušnjo stika z moderno umetnostjo. V zadnjih letih je illycaffè aktivno vlogo namenil tudi mladim talentom oblikovanja in umetnosti ter jih povabil k sodelovanju na državnih natečajih oblikovanja pločevinke illy.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Foto: Zen
Foto: Zen

Na drugem slovenskem natečaju »Oblikuj pločevinko illy 2020«, ki sta ga med 10. marcem in 19. aprilom letos organizirali družbi illycaffè in Espresso, je (v težkih razmerah letošnje karantene) sodelovalo 153 mladih ustvarjalcev – študentov in študentk oblikovanja in arhitekture z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Fakultete za arhitekturo in Naravoslovnotehniške fakultete, smer Grafika in Modno in tekstilno oblikovanje, Univerze v Ljubljani. Med 344 prijavljenimi rešitvami je strokovna žirija 18. maja anonimno izbrala 10 finalistov in zmagovalko.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Mešana slovensko-italijanska žirija je ocenjevala izvirnost rešitev, njihovo aplikativnost in skladnost z vrednotami blagovne znamke illy. Za zmagovalko natečaja je bila izbrana Maja Flis, študentka Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, smer Grafika in Modno in tekstilno oblikovanje, katere ime bo uvrščeno na seznam svetovnih umetnikov, s katerimi je illycaffè že sodeloval pri ustvarjanju posebne zbirke avtorskih pločevink illy Art Collection.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.