Moj poletni vodoodporni make-up

Poletje je res tukaj in skupaj s porjavelostjo, morjem in večeri na plaži prihaja tudi druga plat medalje, in sicer znoj, vročina, vlaga in … tekoča ličila! Jasno, da moramo s prihodom poletja in vročine prilagoditi tudi nabor ličil, najbolj pametno pa je, da izberemo vodoodporne izdelke, ki so hkrati dovolj lahkotni zato, da na koži ne povzročijo nadležne estetske poškodbe, kot so mehurčki ali mozolji. Brez strahu. Način, kako se počutiti lepo in urejeno tudi poleti, ne da bi se odpovedale ličenju, seveda obstaja. Prvo pravilo, ki ga je treba upoštevati, je vsekakor to, da z make-upom ne pretiravamo, sploh takrat, ko smo na plaži; če pa se urejamo za poletno zabavo ali večerni sprehod po mestu, si lahko privoščimo nekaj več, a še vedno stavimo na vodoodporna ličila, ki hkrati delujejo naravno. Pretirano ličenje, sploh v smislu pudrov, je lahko v resnici popolnoma kontraproduktivno, saj hitro pride do učinka stare kože, kot bi nosile masko, kar hkrati tudi zamaši pore ter koži preprečuje dihanje. Poletna ličila so torej sinonim za svežino, lahkotnost in preprostost. Zdaj pa si oglejmo nekaj preprostih trikov, ki jih morate upoštevati, da bo vaš make-up odporen na vročino!

Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm

Začnimo pri izbiri pravih izdelkov. Za čudovit poletni make-up svetujem naslednje izdelke, ki jih najdete v dm:

  • BH paleta Los Angeles, nedvomno ena mojih najljubših in razlog je preprost: vse barve so uporabne, sploh v poletnih mesecih, ko so pastelni odtenki na prvem mestu.
  • Pudri: v dm imate na voljo res ogromno različnih pudrov, izbrala sem tri, ki so najbolj primerni za vročino. Trend it up matte perfection, Trend it up Hydro stay (res lahkotna tekstura in zelo prijetna na koži), Dermacol (super prikriven; ta puder je mišljen tudi za korekcijo manjših napak, kot so denimo kapilare na nogah in je res 100 % vodoodporen).
  • Svinčnika za oči: BH power pencil Royal blue in Shimmer teal – moja najljubša.
  • Šminki: ostanemo pri nude odtenkih, in sicer Trend it up waterproof lip color in Trend it up gloss z arganovim oljem.
  • Maskara: Trend it up Lash Allure Waterproof.
  • Rdečilo za lička: Trend it up 080.
  • Lak za nohte: Trend it up 175.
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm

Globoka in stalna hidratacija zagotavlja popolno podlago za ličenje: vlaženje kože je ključnega pomena ne le za obstojnost ličil, temveč tudi za omejevanje dehidracije povrhnjice in vidnih izraznih gub. Poleti ob vročini in obilnem potenju naše telo veliko lažje in hitreje izgublja tekočino, zato je pomembno, da ostanemo hidrirani tako, da popijemo vsaj 2 litra vode na dan, uživamo veliko svežega sezonskega sadja in zelenjave ter uporabljamo kreme lahke teksture, bogate z vodo, hialuronsko kislino in vitamini. V resnici je res tako, da moramo lepotno rutino prav prilagoditi, koža nam bo hvaležna in tudi me bomo izgledale mlajše!

Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm

Izogibajte se preveliki količini izdelkov v prahu, kot so denimo mineralne podlage, pudri in rdečila v prahu. Sicer je pri teh izdelkih tako, da zagotovo matirajo polt in se izognejo učinku sijaja, hkrati pa njihova uporaba vodi do prekomerne suhe povrhnjice, spodbuja dehidracijo in pojav podkožnih nepravilnosti. Namesto tega raje izberite lahke kremne izdelke in ne pozabite na čiste čopiče in gobice. Prav tukaj se namreč nabirajo bakterije, ki potem povzročajo nečisto kožo. Uporaba posebnih robčkov za vpijanje odvečnega sebuma je lahko dober kompromis za zagotovitev sijoče polti, odporne proti znoju. Pomagajo tudi navadni, papirnati robčki.

Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm

Če se le da izberite obstojne in vodoodporne izdelke za oči, plus vodoodporno maskaro. Senčila za oči se lahko poigrajo s toplimi odtenki ton v ton, super so tudi zlata, bronasta in kovinska. Brez strahu si lahko omislite svetleče senčke, sploh za zelene ali modre oči, samo pazite na količino bleščic in lesketanja, da ne bo vsega preveč. Šminka mora biti vseeno hranilna in bogata z olji, sploh na morju, ko so lahko ustnice suhe zaradi soli in vetra. Četudi je brezbarvna, izberite bogato in s faktorjem.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.