Moje nove kašmir trepalnice

Drage moje, to pa je zgodba. Zgodba o trepalnicah in o tem, kako lep pogled spremeni samozavest in poskrbi, da se počutiš urejenega, lepega in privlačnega. Dolge trepalnice so danes adut, ki ga razkazuje vsaka ženska, saj s pomočjo dobre maskare lahko pridemo do lepih trepalnic, z malo več truda si privoščimo umetne, če pa želimo nadgradnjo vsega, trepalnice lahko tudi podaljšamo. Vendar kakšne? Prepričana sem, da ste tudi same že slišale kakšno srhljivo zgodbo v smislu: “Imela sem prijateljico, ki si je privoščila podaljševanje trepalnic in po enem mesecu izgubila umetne pa tudi svoje … Okrevala je pol leta in je zdaj je ok.” No, takih zgodb sem slišala tudi sama na pretek, zato se v to avanturo nisem podala na prvo žogo, prej bi rekla, da sem se je celo malo branila. Prvi razlog pa je ta, da imam naravno lepe treplanice in kot bi rekla moja zlata mama: “Ne izzivaj usode, če ni ravno potrebno.” A moje delo je pač takšne narave, da rada raziskujem in če je v Sloveniji kaj novega, je že tako, da hočeš ali nočeš pride do mene. In tako je do mene prišla Alenka, lastnica novopečenega salona LashBox LA v Kristalni palači v Ljubljani.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

V naključja ne verjamem, to že veste, zato že ni naključje, da je barva te znamke Tiffany Blue, torej znamenita turkizna barva, ki jo najdete v draguljarnah Tiffany. Zame so te draguljarne pravi pojem Amerike in če se le da, grem vedno pogledat, kaj imajo novega ter namigujem, kaj mi je všeč … saj me razumete, kajne? Skratka, z Alenko in njenimi zelenimi očmi se dobiva enkrat poleti na obali, kjer se sklene obljuba, da se ji bom prepustila ter si privoščila nove kašmir trepalnice. Prepričala me je na več načinov; permanentne trepalnice, tanjše od naših las, le 0,03 milimetrov debeline, ki so tako lahke in mehke, da jih ne boste čutili. Videz ostaja popolnoma naraven, trepalnice pa so veliko bolj goste in izgledajo urejene, kot bi jih namazale z maskaro. Torej odpade jutranji obred mazanja z maskaro, kar se mi ni zdelo slabo, glede na to, da brez dodatka pri meni ne gre. Seveda pa me je skrbelo tudi stanje trepalnic pod podaljšanimi.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Zasula sem jo z vprašanji, ali lahko podaljšane trepalnice uničijo naše naravne trepalnice in njen odgovor je bil da, lahko jih uničijo. Žal se to pri nas pogosto dogaja, saj imajo nekatere stilistke oziroma dekleta, ki podaljšujejo trepalnice, premalo znanja, ne uporabljajo dovolj kakovostnih materialov in ne upoštevajo pravil oziroma se ne prilagajajo naravnim trepalnicam. V kolikor so trepalnice podaljšane, kot je treba, pa je učinek ravno nasproten. Trepalnice postanejo celo bolj zdrave, saj ko imamo t.i. umetne trepalnice, si ne nanašamo maskare, ki trepalnice zlepi, jih slabi in posledično ne potrebujemo močnejšega odstranjevanja ličil, ki lahko prav tako poškoduje ali polomi trepalnice. Permanentno podaljšane trepalnice lahko torej naše naravne trepalnice zaščitijo, vendar mora stilist pri izvedbi upoštevati značilnosti naravnih trepalnic, predvsem pa je pri tem nujna uporaba kakovostnih materialov.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Drage moje, tako se je zgodilo. Če se odločite za ta korak, se prosim dobro pripravite, saj boste na prvem obisku ležale kar dolgo časa, tako kot sem jaz. Vmes sem sicer tudi zaspala, a me je fotograf vsakič znova zbudil, Alenka pa je preprosto uživala. Ženske so mi všeč zato, ker smo si zelo različne in hkrati podobne. Denimo ona je sedela s pinceto in mirno dodajala trepalnice, eno po eno, pa vmes izjavila, da zato ne hodi na jogo, ker jo že to delo sprošča. Si mislite? Jaz bi obupala po peti trepalnici in najbrž vrgla tisti pladenj s pripomočki v steno, a ona je strpno in tiho prišla do konca in rezultat je, v mojih očeh, osupljiv. Na koncu pa šteje le to, kajne? Všeč mi je, ker je resnično izbrala naraven videz in ni pretiravala, ohranila je mojo naravno obliko in poskrbela, da se preveč ne opazi, da so trepalnice podaljšane. Dobila sem tudi set za domačo nego in obljubim, da bom zanje skrbela, pa ne le zato, ker bi jih rada čim dlje obdržala, temveč tudi zato, ker bi rada čuvala svoje.

Foto: Zen

Če vas zadeva zanima, imate tukaj nekaj kontaktov: Facebook: LashBoxLA SlovenijaInstagram LashBoxLA Slovenija.

LashBox LA Slovenija

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.