Moje obleke na 39. festivalu Melodije morja in sonca

Festival melodije morja in sonca 2019  si bom nedvomno zapomnila in razlogov je veliko! Če ste bili v Avditoriju, potem prav gotovo veste, o čem govorim: tramontana sredi glasbenega spektakla ni ravno mačji kašelj in ko zdaj razmišljam o njej, mi gre prav na smeh, ker sem ugotovila, da je nekaj narobe šele takrat, ko je Bernarda imela vse lase v zraku. Zdelo se mi je, da “malo preveč piha” in morda ni vse na svojem mestu. In potem je prišel dež, z vseh strani, publika je bežala, medve pa sva vztrajali na odru. Saj vem, slišati je grozno, a iskreno vam povem, da je bila to zame, oziroma za naju z Bernardo, neprecenljiva izkušnja. Kot prvo drži, da te “slabi časi” ali bolje rečeno “dramatične izkušnje” še dodatno zbližajo. Kot drugo se v hipu zaveš, da imaš za sabo zelo dolgo kilometrino in te stvari težko vržejo iz tira. In kot tretje, kar je morda še najpomembneje, da v kolikor ljudje držijo skupaj, potem prebrodijo vse. In tako je tudi bilo. Iskrena hvala občinstvu, ker je vztrajalo z nami do konca, hvala Avditoriju za podporo in prijazne besede, televiziji zato, ker je tista tehnologija na dežju pomenila izzivanje usode. In hvala tistemu ali tistim, ki nas iz vesolja čuvajo: mislim, da so se odlično angažirali zato, da smo danes vsi doma, zdravi in živi.

Kot vsako leto je tu nekaj besed o oblekah. Atelje Qualcosa di Blu v Trstu mi jih je ponovno prijazno posodil in moram reči, da sem bila z izborom zelo zadovoljna. Začela sem s kreacijo, ki je terjala kar nekaj moči, saj je bila zelo težka … Ampak ta Rosella O’Hara slog je v mojih očeh tako lep, da se mu ne moreš upreti.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Izbrala sem tudi zelo oprijeto obleko s pasom in prekrito s čipko. Všeč mi je bil til v zgornjem delu in dokaj globok dekolte, ampak obleke te nove generacije so tako lepo krojene, da vse stoji na svojem mestu in ni strahu, da bi se karkoli zgodilo.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Tretja obleka je imela zelo zanimive, kimono rokave. Rože so zdaj v trendu, tako da je bila posuta s čipkastimi rožami, na bež podlagi.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Zadnja obleka je bila snežno bela in vsa v kristalih. Zelo mi je bil všeč hrbtni del, ki ga sicer na televiziji niste videli, ampak zdi se mi, da je pri vseh večernih oblekah veliko “animacije” prav v zadnjem delu. In tudi ta model je imel kimono rokave …

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Hvala Vili Andor v Ankaranu za gostoljubje in čudovito lokacijo, ki je ravno toliko čarobna, kot so obleke same! In še nekaj utrinkov z odra. 🙂

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Foto: Zen
Foto: Zen

Poseben objem in poljub Bernardi za čudovito žensko kramljanje. In čestitke zmagovalcem in vsem, ki so stali z nami na odru ter z nami delili čarobno izkušnjo Melodij morja in sonca!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

22 komentarjev
 1. Obleke so lepe, vendar preveč poročne. Ali nimamo v Sloveniji prav tako dobrih in uspešnih modnih hiš in kreatorjev, da treba v tujino???

  1. Hvala Ana! Sicer ni niti ena poročna, so vse iz linije red carpet. Glede naših oblikovalcev pa z veseljem, imate kakšen predlog?

 2. Preeeelepe obleke, posebej mi je vsec prva. Priznam, gledala sem melodije predvsem zaradi vajinih oblek. Lepa energija na odru in pasa za, ceprav ženske, ocinapisi nam se kaj, rada te berem.

 3. Tudi sama sem cakala na ta clanek, sicer MMS-a ne spremljam vec (nostalgija je premocna), ampak reportazo o tvojih oblekah pa vedno preletim.

  Glede nasih in tujih oblikovalcev pa…. narodnostno poreklo pac ni pogoj za kvaliteto in ne vem, zakaj se se vedno nekateri obremenjujejo glede “nasih” in “ne-nasih” oblikovalcev….

  Ogromen objem iz rahlo premocene Ljubljane, xoxo

  1. Hvala draga Urska, ja, se popolnoma strinjam s tabo. Ob vsem tem je tudi tezava pri izposoji in stevilkah tako, da je vcasih kar ok, ce si poenostavimo zivljenje. In za vse te stvari mora biti obojestranska sinergija, tega se ljudje mnogokrat ne zavedajo.
   Nostalgija pa…kaj naj recem? Sem spet na tvoji strani. Maham in objem!

 4. Lorella hvala Vam in Bernardi, rada gledam MMS, priznam, da raje zaradi izbora oblek kot skladb. V bodoče bi lahko nastopajoči Vas poprosili za kak nasvet. Nekatere so bile slabo izbrane.

 5. Obe z Bernardo sta bili ocarljivi, sprosceni in nasploh cudoviti. Verjamem, da nista zadnjic stali skupaj na odru. Enostavno sta super tandem in obleke so samo povdarile vajino sinergijo.
  Pozdrav iz Lucije,

 6. Joj, čakala ta članek… Čudovite ste bile!
  Vse obleke so krasne, ta prva še posebej 😉 🙂
  Uživaj na zasluženem dopustu 🙂 🙂

 7. Draga Lorella, s partnerjem sem bila na koncertu. Komaj sem čakala, da se pojavita obe z Bernardo na odru. V vseh oblekah sta bili čudoviti, pa tudi spontani, kljub zapletom umirjeni, nasmejani, profesionalni. Ne le tokrat, vedno občudujem Tvoj pristop k oblačenju. V naši vrsti je na koncertu sedela ob naju skupina zelo urejenih žensk, nasmejanih, željnih vajinih besednih vložkov. Enako sva komaj čakala vajin prihod midva s partnerjem. Žal pa sem bila zelo razočarana nad odnosom nekaterih, ne le v zaradi neprimernega vedenja, “obiranja”, kot rečemo v naših krajih, ampak tudi zato, ker so bili nekateri zelo neprimerno urejeni za to, večerno priložnost. Zelo podpiram vsa Tvoja prizadevanja, ki vodijo ženske do spoštovanja samih sebe in tudi drugih skozi oblačenje. Veliko uspeha v širjenju obzorij še naprej. Karla

  1. Draga Karla, vem o čem govoriš in se s tabo TUDI strinjam. Bila sem pred kratkim na koncertu klasične glasbe in so prišli ljudje skoraj iz plaže v plastičnih Japonka… Res žalostno. Ženska samozavest gre tudi skozi obleko in mi se tega premalo zavedamo. Ostajam vseeno optimist! Objem in hvala

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.