Naj veter odnese nepotrebno

Življenje je prekratko, da bi lovili nekoga, ki za nami niti ne pogleda. In še manj smiselno je preganjati nekoga, ki že ve, kje smo, kje živimo ter pozna naše skrivnosti, pa se na nas vseeno ne odzove. Sprijaznimo se s tem, da obstajajo ljudje, ki jim je vseeno, četudi nam ni. V teh primerih je morda težko razumeti, a nikar ne pozabite, da zanimanje za druge ne govori jezika sebičnosti. Težko se je postaviti v kožo hladnega in nezainteresiranega človeka, saj je z našega stališča to vedenje popolnoma nedopustno.

Vir: Zen
Vir: Zen
Vir: Zen
Vir: Zen

Obstajajo stvari, ki se zgodijo, ker se morajo zgoditi, obstajajo pa tudi druge, pri katerih se same toliko potrudimo, da se na koncu tudi zgodijo. Ne moremo se počutiti svobodne ali srečne, če živimo v upanju, da bodo ljudje ravnali tako, kot si želimo. To so v resnici le naša pričakovanja, morda celo realna, a ne gre pozabiti, da gre za notranje občutke, ki se včasih prav nočejo zrcaliti v srcih drugih. In žal, ali na srečo, je tako, da drugih ne moremo spremeniti. No, če bi imele čarobno paličico, bi gotovo zamahnile, a dolgoročno gledano ne bi dosegle nič dobrega.

Vir: Zen
Vir: Zen
Vir: Zen
Vir: Zen

Težko je izpustiti to, kar resnično smatramo za svoje, pa naj bodo to občutki ali ljudje. Navežemo se na kamne, ki jih nosimo v nahrbtniku, in kljub temu, da postajajo vse težji, jih ne želimo izpustiti. Bojimo se izgube v prepričanju, da se bomo odpovedale intenzivnemu in pomembnemu odnosu ali osebi. Vse to nas na koncu le izčrpa, saj iščemo podporo in razumevanje tam, kjer ju ne bomo našle. Priznajmo si: smo mojstrice v tem, najbrž zato, ker znamo premikati mostove in doma držimo gor veliko več kot le štiri stene, zato se nam ne zdi možno, da bi lahko kdaj naletele na tako veliko oviro. Pa vendar … ni bolj gluhega od tistega, ki noče slišati.

Vir: Zen
Vir: Zen
Vir: Zen
Vir: Zen

Ni močnejši tisti, ki več zdrži, temveč tisti, ki bo znal spustiti. V življenju se soočamo z različnimi ljudmi in odnosi, ki jih na določeni točki moramo spustiti. Včasih nam to uspe, drugič niti ne in se potem kar vrtimo in vrtimo v odnosu, ki nam ne bo prinesel nič novega. Ko sem se nazadnje pogovarjala z ljubo prijateljico Katjo, mi je povedala, da se ljudje v življenju preveč obremenjujemo s situacijami, na katere nimamo nobenega vpliva. Razmišljamo o tem in onem in tako povzročimo, da se naša energija, ki se vedno rodi v celoti in nam je v celoti tudi namenjena, razprši. Posledica je, da nimamo dovolj moči za stvari, ki so resnično pomembne, saj smo preveč razdeljeni.

Vir: Zen
Vir: Zen

In kdaj naj bi spustile ljudi? Ko nam v življenje ne prinašajo nobenega veselja, ko nam ne omogočajo, da bi rasle, ko jih ne potrebujemo in samo jemljejo samozavest, ko nas ne božajo po duši, ko nam nekaj obljubijo in nikoli ne ukrepajo, ko si želijo, da se spremenimo, ko so vsiljivi in od nas zahtevajo preveč borb, ko nam je jasno, da v njihovem življenju ni prostora za nas, ko si ne želijo, da bi letele, in ko točno vemo, da naše življenje nima nobene dodatne vrednosti zato, ker smo vpete v odnos, ki je še kako toksičen in nepotreben.

Vir: Zen

Pot do čustvene svobode je zgrajena iz kamnov, ki jih spustimo: to so občutki in strupeni ljudje, ki se jih znebimo.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

10 komentarjev
  1. Jooj, resnično sem se našla v tem zapisu! Ko se naučiš spoštovati sebe in spuščati strupene druge, življenje postane lepo. 🙂

  2. Dokler ne dozori, dokler ni odlocitve v umu, ne pospravimo starih omar polnih starih cevljev in drobnarij, ki nas se custveno vezejo na situacije ali ljudi. Carobna palicica ne deluje. Za to je potreben cas ….najprej opustimo, potem dokoncno spustimo, ker se osvobodimo. Obcutek je zelo lep, skoraj blagoslovljen. Lep zapis.

  3. Če kaj, sem si zadala, da iz življenja odstranim vse toksične odnose, če pa ne gre, pa v njih vsaj ne sodelujem. Eni razumejo, drugi ne, sama pa se počutim svobodno. In to mi je všeč. Hvala Lorella, da si. 🙂

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.