Najboljši karité za naše dojenčke

Ni lepše ljubezni, kot je ljubezen staršev do otroka. Je nesebična, globoka, brezpogojna in tudi eno od najmočnejših čustev na svetu. Čas, ki ga preživite s svojim dojenčkom, je dragocen. Žgečkanje, hihitanje, božanje, objemi, smešne grimase, zadovoljni nasmehi … Vsi ti čudoviti trenutki vas osrečijo in postanejo spomini, ki jih ne boste nikoli pozabili. Vez med staršem in otrokom je tako fizična kot čustvena. Pri tem imajo veliko vlogo čutila – še posebej čutilo za tip. Ta posebna vez je ustvarjena takoj ob rojstvu z dotikom kože s kožo in vsakič, ko se dotaknete dojenčkove kože, postane še močnejša …

Vir: L’Occitane

Zgodba o L’Occitanu in karitejevem maslu sega v osemdeseta leta 20. stoletja, ko je ustanovitelj znamke, Olivier Baussan, na potovanju prvič slišal za to čudežno sestavino iz Burkine Faso. Tam je karitejevo drevo sveto, pravijo pa mu tudi »drevo življenja«. Olivier je odpotoval v Burkina Faso, da bi se srečal z ženskami, ki izdelujejo »žensko zlato«. Ta spontana odločitev je tako L’Occitanu kot tem ženskam utrla novo pot v prihodnost. Kolekcija Karité Baby je zasnovana z najboljšimi sestavinami za dojenčkovo kožo. Uporabil je ekološko karitejevo maslo, ki ga izdeluje določena zveza žensk iz Burkina Fasa, z zagotovilom za sledljivost vse do končnega izdelka.

Vir: L’Occitane
Vir: Pinterest

L’Occitane se zaveda, kako dragoceni so trenutki crkljanja z dojenčkom, zato je zasnoval nežne negovalne formule Karité Baby, ki tkejo močne vezi med staršem in dojenčkom. Čarobni trenutki nežnosti, ki si jih delita z dojenčkom, so ujeti v mehkobi cvetov pomarančevca in nagajivem neroliju. Dišavna vodica, blaga in prijetna kot nežen materin dotik, je posebej zasnovana za dojenčkovo občutljivo kožo, ki jo ovije v mehkobo. Vlažilno mleko za crkljanje za telo in obraz pomaga navlažiti in nahraniti dojenčkovo občutljivo kožo ter varovati njen zaščitni plašč, obenem pa spoštuje njeno naravno ravnovesje. Lahka formula s kar 95 % sestavin naravnega izvora kožo naredi še mehkejšo in pomirjeno.

Vir: L’Occitane
Vir: L’Occitane

Dojenčkova koža se zelo razlikuje od kože odraslega človeka. Novorojenčkova povrhnjica je tanjša za 30 %. Proizvaja manj melanina, zaradi česar je bolj občutljiva na UV-žarke. Raven NMF-ja (naravnega vlažilnega faktorja) in lipidov je nižja, posledično pa je zmanjšano delovanje zaščitnega plašča. To pomeni, da koža s težavo ohranja naravno navlaženost. Dojenčki se rodijo z bolj nevtralno pH-vrednostjo kože, kar pomeni, da se naravni zaščitni kislinski plašč še ni oblikoval. Njihova koža je prepustnejša, občutljivejša in ranljivejša.

Vir: L’Occitane

Vir: L’Occitane

Karitejevo maslo vsebuje visoko koncentracijo maščobnih kislin, vključno z omega-6 in omega-9, ki krepijo zaščitni plašč kože. Ponaša se z visoko vsebnostjo lipidov, ki mu omogočajo mehčanje in hranjenje kože, bogato pa je tudi z neumiljivimi frakcijami z zaščitnimi lastnostmi. Štirje izdelki iz nove kolekcije Karité Baby imajo tako ljubka imena in embalaže, da se jim je nemogoče upreti! Preprost dizajn in prijetne pastelne barve predstavljajo nežno delovanje formul, očarljivi detajli na embalažah pa navdušijo vsakogar. Vsak izdelek je prežet s sestavinami naravnega izvora in zagotavlja čisti užitek za kožo in čute!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.