Retro eleganca to toplo sezono

Dejstvo, da se to pomlad ogromno stajling zgodb suče ravno okoli elegance, je dobro poznano skoraj vsem. Pa vendar tu ni govora o povsem vsakdanji eleganci, ki si jo iz leta v leto izposojamo znova in znova, temveč moda tokrat pripoveduje o tisti eleganci, ob kateri nas v hipu zanese v preteklost. Natančneje v bivša 80. in še raje 90., torej v čase, ko so se ženske zelo rade spogledovale z moško garderobo, ko je bilo večje boljše in torej tudi v obdobje, ki ni poznalo sramu in zadržkov. Vse skupaj je danes nekoliko omiljeno ter prav zato odlično zavito v podobo, ki se lepo poda še tako nevtralnim osebam, mladim in starejšim generacijam, tistim, ki stavijo na prefinjenost in urejenost, kot tudi tistim, ki jim ogromno pomeni udobje.

H&M
H&M
Reformation
Madewell
Reformation

Številka ena, ne glede na izbran kos, so verjetno oversize forme, kroji, ki hkrati poudarjajo določene predele telesa ter obenem skrivajo tiste, ki bi jih sicer pri ženski garderobi morda pričakovali poudarjene. Gre za nekoliko zahtevnejše smernice, ki lahko izpadejo kot vrhunec modne podobe ali pa povsem zgrešeno, nepremišljeno ali skoraj klovnovsko. Zato previdno.

Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti

Tu so super elegantne hlače, široke in zares visoke v pasu, ki so večkrat del kostima. Prav tako so pomembni suknjiči, samostojno ali v duetu s hlačami, krilom ali še najbolje, kratkimi hlačami. Močno prefinjeni in hkrati tudi močno retro so letos kombinezoni, pri katerih je pomemben poudarjen pas, večkrat pa nas popeljejo med drznejše outfite, saj jih krasijo kamuflažni vzorci, napihnjeni rokavi in poudarjena ramena, veliki žepi in ogromna paleta kaki zelene, rjave in črne.

Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti

Ko govorimo o retro eleganci letošnje tople sezone, poleg vsega ostalega razmišljajmo tudi v smeri enostavnega, a vendar še vedno pretiranega. Predlagam, da se poigramo z brezrokavniki, dolgimi in udobnimi, ki jim morda dodamo pas, ga nosimo kot obleko ali še lepše, pod katerega oblečemo seksi čipkast nedrček oziroma bodi. Bolj kot bluze so v tem primeru elegance zaželeni tudi preprosti, bazični kosi, kot sta recimo bodi ali T majica, v naravnih, nevtralnih tonih, ki ju zelo preprosto kombiniramo s še tako zahtevnimi kroji in materiali, saj vedno znova poskrbita za dobro protiutež. In dodatki? V takšnih stajling pripovedih računajmo predvsem na pletene torbe in sandale s paščki in visoko petko, na udobne, nizke sandale, ki v sebi nosijo velik pridih moške mode, pa tudi na opazna sončna očala ter široke pasove z veliko zaponko ali brez nje.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.